"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. július 4., kedd

~ PASTA alla NORMA ~

 





















Igazi nyári Olasz tészta étel. Szempillantás alatt elkészül a friss, zamatos zöldségekkel és ha megszórod temérdek parmezánnal, egy húsmentes, könnyed egytál ételt varázsolsz az asztalra. A sült padlizsán még magában is finom ízű, de a sok paradicsommal, a fokhagymával és némi fehér borral, igazi ínycsiklandó ízt adhat a tésztának. Mire a tészta megfő, addigra a ragu is elkészül simán. Sok-sok parmezánnal, forrón az igazi!


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál olíva olaj, 10 db. cseresznye paradicsom, 1/2 csésze fekete olíva bogyó, 1 dl. fehér bor, 400 gr. darabos konzerv paradicsom szósz, 1-1 kiskanál szárított bazsalikom, oregano, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 500 gr. Rigatoni tészta. Tálaláshoz: parmezánsajt, vágott petrezselyemzöld. 


A tésztát feltesszük sós, lobogó vízben főni. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd héjastól nagyobb kockákra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk és olíva olajjal megöntözzük. 




Elkeverjük és a forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor lepirult a padlizsán, a serpenyőből kivesszük, majd teszünk bele kevés olajat még, és az aprított hagymákat lesütjük benne. Mikor lepirult a hagyma is, hozzáadjuk a bort, beforraljuk, majd mehet bele a paradicsomszósz, a negyedelt friss paradicsom, a felezett fekete olíva bogyó és a sült padlizsán kocka.




Fűszerezzük a mártást a szárított bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Elkeverjük és 5 percet rotyogtatjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük és máris a padlizsános mártásba forgatjuk. Tálaláskor megszórjuk a tésztát parmezán sajttal és vágott a petrezselyemmel. Forrón kínáljuk!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése