"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. július 11., kedd

~ PIZZA CHIPS ~

 

















Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a chipszeket. Én is néha rákattanok bevallom őszintén. Na, de egyet közűlük nem bírok elviselni még a lakásban sem, nem hogy a közelemben..., az a hagymás-tejfölös ízű. Ezzel a világból ki lehetne üldözni. Se az illata, se az íze nem jön be. Sőt! Tudom, egyik sem egészséges, mert egytől egyig tele van ízfokozókkal, aromákkal, színezékekkel, és még az olaj is az, amiben sütik. Hoztam egy alternatívát. Talán nem annyira egészségtelen. Villámgorsan elkészül és bármivel ízesítheted kedved szerint. Mehet mellé bármilyen kence vagy szósz. Hasonló mint a tortilla chipsz, csak ez búzalisztből készül. Próbáld ki, szerintem fog ízleni.


Hozzávalók: 280 gr. sima liszt / vagy amilyet választasz, de ne legyen rétes liszt /, 1 mokkáskanál só, 40 ml olaj, 150 ml. víz. Fűszerezéshez: Olaj, só, bazsalikom, vagy amit szeretnél.


A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 15 pecet pihentetjük. Ez után a tésztát elfelezzük, majd lisztezett lapon nagyon vékonyra kinyújtjuk. Olyan gáztepsi méretűre kb. 30x40 cm-re. A kinyújtott tésztát egy sütőpapíros tepsire átemeljük, a tetejét lekenjük vékonyan olajjal, majd sóval és bazsalikommal hintjük meg. 200 C°-fokon kb.13-15 percig, pirulásig sütjük. Sütés után kihűtjük, majd nagyobb darabokra széttördeljük. Most, jó fokhagymás guacamolet kevertem hozzá. Nem lehet abba hagyni kategória...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése