"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. július 24., hétfő

~ JAPÁN VANÍLIÁS MUFFIN ~

 





















Annyira megtetszettek nekem ezek a világos, díszes, puha muffinok, hogy azonnal el is készítettem őket. Pont jöttek vendégeim, így fagylalt mellé tökéletes választás volt. Nagyon puha, nem túl édes, könnyed piskóta szerű sütemények, amik egy pohár kakaó vagy tej mellé is szuper kísérő lehet, de fagyihoz mennyei volt. Szerintem dupla adaggal sül legközelebb...


Hozzávalók 12 db muffinhoz: 40 gr. olaj, 60 gr. tej, 70 gr. liszt, 3 db. friss tojás, 1 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál vanília aroma, 45 gr. cukor, 5 gr. kukorica keményítő, 1 kiskanál sötét keserű kakaópor.


A tejet és az olajat egy tálba tesszük és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a lisztet és ezzel is elkeverjük. Három tojást szétválasztunk, a sárgájákat hozzáadjuk a lisztes alaphoz. Habverővel abszolút sima, folyós tésztát keverünk belőle. A tojások fehérjéhez adjuk a citromlevet, a vaníliát és a cukrot. Elektromos habverővel keményre felverjük a tojáshabot. A végén hozzákeverjük a kukoricakeményítőt is. Ezt a habot keverjük lazán bele a tojássárgájás keverékbe. 2 kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük majd a keserű kakaóport a díszítéshez. A maradékot sima végű habzsákba töltjük. Veszünk egy 12 - es muffinsütőformát és papírkapszlikat teszünk a mélyedéseibe. A habzsákból kiadagoljuk a masszát. A félretett habhoz keverjük csomómentesre a kakaóport, ezt is apró lyukú habzsákba töltjük, majd mindegyik muffin tetejére pöttyöket vagy csíkokat rajzolunk kőrben, amit fogpiszkálóval körkörösen összehúzunk. Így lesz szép rajzolata a díszítésnek. Előmelegített sütőben 110 C°-fokon 40 percig, utána 140 C°-fokon 15 perc alatt világosra sütjük benne a süteményeket. Teljesen kihűtjük őket, majd utána vesszük ki a formákból. Nagyon finom muffin csak úgy magában kávé mellé, de fagylalthoz egyenesen kiváló kísérő.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése