"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. augusztus 5., szombat

~ RÉTEGES TÁPIÓKAPUDING MANGÓVAL ~

 



















Imádom a mangót, sokszor vásárolok belőle, persze ha nem túl drága. Tényleg nagyon egzotikus íze van. Salátákba, pudingokhoz, tortakrémekbe, egyszerűen zseniális gyümölcs. Kicsit fanyar, de mellette édeskés, citrusos. A másik kevencem a tápióka. Nemrég szerettem bele ebbe is. Most a kettőt összehoztam. Nagyon finom desszert lett belőle. Nem sok macera van vele, készítsd el, nem fogod megbánni. Jól behűtve az igazi!


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb érett mangó, 1/2 csésze tápióka gyöngy, 1,5 csésze víz, 300 ml. zsíros tej, ízlés szerint cukor, 1 csipet só, 2 kanál zselatin, 1/2 mokkáskanál citromsav, 1 tasak vaníliáscukor. Tálaláshoz: citromfű levélke.


A tápiókagyöngyöt egy tálba szórjuk, majd ráöntjük a vizet. Egy órát állni hagyjuk. Mikor kissé meguzzadtak a szemek és letelt az idő, egy lábosba töltjük és hozzáadjuk a tejet is. Kevergetve felfőzzük, majd ízesítjük a tápiókapudingot cukorral és csipet sóval. Míg fő a puding, addig a mangót meghámozzuk, húsát egy tálba vágjuk és egy botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a citromsavat és a vaníliás cukrot. Ha nem lenne elég édes, cukorral ízesebbé tesszük a pürét. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, megvárjuk míg megduzzad, majd mikróban felmelegítjük. Felét a pudinghoz, a másik felét a mangópüréhez keverjük. A pudingot teljesen kihűtjük, majd rétegesen lerakjuk a desszertes poharakba a mangópürével. Tálalásig behűtjük a desszertet, majd citromfűvel feldíszítve tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése