"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. március 4., vasárnap

~ MANTOVAI HÚSTEKERCS ~














Kedvenc szakácskönyv-sorozatom a Lajos Mari - Hemző Károly szerzőpáros által kiadott receptgyűjtemény. Anyukám és én is összegyűjtöttük a könyveket, így duplán meg van a sorozat. Az emléke miatt nem válok meg tőle, mert tudom, hogy olyan lelkesen gyűjtögette... Remek receptek, szép fotók és egyszerű leírások tarkítják a több részből álló könyvsorozatot. A mai ebédhez a Húsételek c. példányt vettem elő és főztem meg belőle, a Mantovai hústekercset. Pikáns, ízes és szaftos húsétel, karajból. Párolt rizzsel tálaltam egy kevés savanyúsággal. 


Hozzávalók: 8 szelet karaj, 8 vékony szelet Bajor sonka vagy Mortadella, 100 gr. túró, 4 db. Mackó sajt, 8 vékony szelet Pannónia sajt, 2 dl. rozé bor, 2 dl víz, 1 Maggi leveskocka, 100 gr. sűrített paradicsompüré, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 50 gr. vaj, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.

A karajszeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy-egy szelet sonkát, elkent túrós sajtkrémet és Pannónia sajtot.




A karajszeleteket szorosan feltekerjük és megtűzzük egy bambuszpálcikával.




Egy magasabb falú teflon serpenyőben felhevítjük a vajat és hozzáadjuk az olajat is. A hústekercseket beletesszük a forró zsiradékba, majd megfordítva, minden oldalát előpirítjuk benne. Mikor körben megpirultak a hústekercsek, akkor hozzáadjuk a bort, a vizet, és a paradicsompürében elmorzsolt leveskockát is.






 Óvatosan átkeverjük a mártást a hús alatt, majd lefedjük és puhára megpároljuk az egészet. Tálaláskor megszórjuk a hústekercsek tetejét egy kevés vágott petrezselyemmel és forrón tálaljuk a párolt rizsköret mellé. Nagyon finom és laktató húsétel.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése