Répa likőr Húsvétra... Kissé bizarr, de nagyon finom. Inkább a narancs és az alkohol íze dominál, mint sem a répáé, de végül is, ez ettől lesz izgalmas és különleges. Felnőtt itóka a locsolkodási ceremónia jegyében. Természetesen a gyerekeknek is készülhet, csak akkor pezsgő nélkül kínáljuk. Üde színfoltja lesz a vendéglátásnak. Behűtve, frissen az igazi.
Hozzávalók: 150 g. frissen préselt sárgarépalé, 150 gr. frissen facsart narancslé, 3,5 dl. Prosecco, 1 lime leve, 1-2 kanál cukor.
A préselt leveket egy mixer edénybe töltjük, majd hozzáadjuk a lime kifacsart levét és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad benne. Ez után hozzáadjuk a prosecco-t és azzal is elkeverjük. Az elkészült italt egy csatos üvegbe töltjük és kínálásig betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön. Igazi Húsvéti koccintó.
Inspiráció: Innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése