"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. március 22., csütörtök

~ CITROMOS KEVERT KALÁCS ~

















Egyszerű citromos kevert sütemény a Húsvét jegyében. Természetesen a buborékos díszítéstől abszolút el lehet tekinteni, ez csak egy plusz volt tőlem a süteményen... Elvileg semmi funkciója nincsen, csak szebbé tette ezt az amúgy nagyon finom és egyszerű és kevert süteményt. Szóval nem kell meghátrálni, inkább megsütni tessék! Ahogy felvágtam, rögtön el is fogyott. Egy tea vagy kávé mellé, tökéletes kísérő.


Hozzávalók: 260 gr. liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 3 evőkanál tejföl, 1 citrom / bió / leve és reszelt héja, 200 gr. cukor, 225 gr. puha vaj, 4 nagyobb tojás. Máz: 1 csésze porcukor, 2-3 evőkanál citromlé.


A száraz hozzávalókat / liszt, sütőpor, só, reszelt citromhéj, cukor /összekeverjük egy tálban. A tojásokat habosra keverjük a puha vajjal, a tejföllel és citromlével, majd a lisztes keveréket több részletben hozzákeverjük. Az elkészült masszát egy hosszúkás, vajjal és liszttel előkészített püspökkenyérformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 150 °C-fokra és betesszük a süteményt sülni. Kb. 40-45 percig, tűpróbáig sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, akkor alufóliával letakarjuk, hogy ne nagyon barnuljon meg. A sütemény közepe sülés közben ki fog repedni, de az úgy lesz tökéletes. Mikor megsült, rácsra téve kihűtjük. Míg hűl a sütemény, addig a mázat kikeverjük. A hideg süteményt meglocsoljuk a mázzal és megvárjuk, amíg megszárad rajta. Cukorvirággal, szórócukorral, kókusszal is díszíthetjük. 

          Buborék dísz ötlet






2 megjegyzés:

  1. És mik azok a buborékok Krisztina???? Azt is te csináltád? Hogy?????? Köszi, puszi

    VálaszTörlés