"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. március 24., szombat

~ AVOKÁDÓKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS ~














A töltött tojások variációja szerintem végtelen. Nagyszerű parti étel, amolyan egyfalatos kivitelben. A félbevágott fehérjefészek bármilyen ízkombót elbír, úgy hogy csak a fantáziánk szabhat határt a töltelékeknek. Sokszor maga a főtt tojássárgája az alap, és azután azt keverjük be, különféle alapanyagokkal. Készítettem már vajkrémmel, tonhallal, darált sonkával, sárgarépával és túróval is. Mind-mind nagyon finom volt. Most avokádóval töltöttem meg. Pirítóssal, egy kevés vajjal és zöldpaprikával tökéletes reggeli vált belőle. 


Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 1 nagyobb érett avokádó, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 citrom leve, 2-3 kanál natúr vajkrém, 2 kanál olaj, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld.


A tojásokat keményre megfőzzük majd teljesen kihűtjük. Míg hűl a tojás, addig az avokádót félbe vágjuk, kanállal kivájjuk a húsát, majd villával pépesre törjük. Az avokádópéphez adjuk a többi hozzávalót és az egészet krémesre kikeverjük. A kihűlt tojásokat félbevágjuk és a talpukból egy pici szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek majd a tálon. Az avokádós krémet habzsákba töltjük és csillagcsöves véggel a sárgájákra nyomunk egy-egy adagot belőle. Díszíthetjük a krém tetejét petrezselyemmel, pirospaprikával vagy reszelt sárgájával/fehérjével. Tipp: aznap fogyasszuk el, mert másnapra a krém megszürkülhet...



 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése