"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. március 18., vasárnap

~ HÚSVÉTI FÉSZEK~


















Szuper praktikus fészek kókuszból, amit bármilyen krémmel meg lehet tölteni, éppen amilyen kedvünk támad. Mivel Húsvét közeledik, maradtam a sima vaníliás krémnél, ami jól passzol a fehér csokoládéval bevont apró tojásokhoz. Abszolút gazdaságos recept, hiszen a tojásfehérje a kehelyhez kell, a tojássárgája pedig a selymes krémhez. Egy fészek bőven elég egy személynek, így ha nem is a locsolóknak szánjuk, a Húsvéti ebédünk után egy kellemes desszert lehet általa.


Hozzávalók 6 db.-hoz: 4 tojás, 2-3 kanál cukor, 1/4 mokkáskanál só, 200 gr. kókuszreszelék, kenéshez kevés olaj, 4 dl tej, 4 csapott kanál porcukor, 1 kiskanál vanília esszencia, 4 csapott evőkanál étkezési keményítő, 1 csipet só. Díszítéshez: apró csokoládé tojás.


A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből a csipet sóval és a 2-3 kanál cukorral, kemény habot verünk. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy hatos muffin forma mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, majd  elosztva benne a kókuszt, vizes kézzel csészéket alakítunk ki belőlük. 
 


150 °C-on 20-25 perc alatt világosra kisütjük a kókuszcsészéket. Sütés után kihűtjük, majd óvatosan kiszedjük a csészéket a formákból. Míg sülnek csészék, addig megfőzzük a vaníliakrémet is. A tejet egy kisebb lábosba töltjük és forrásig melegítjük. A sárgájákhoz adjuk a cukrot, a csipet sót és a vaníliát, majd elektromos habverővel felhabosítjuk az egészet. A végén hozzákeverjük az étkezési keményítőt is. Mikor a tej már kezd forrni, habverővel állandóan kevergetve, hozzáfolyatjuk a sárgáját és sűrű krémmé főzzük az egészet. Letakarva, hogy ne bőrösödjön meg a krém teteje, kihűtjük. A krémet a csészékbe töltjük, majd kirakjuk a tetejüket az apró csokoládé tojásokkal. Tálalásig hűvösen tartjuk. Ha kimaradna a krémből, tegyük pohárkákba és gyümölccsel megrakva azt is tálalhatjuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése