"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. szeptember 15., hétfő

~ TÉSZTASALÁTA AVOKÁDÓVAL ÉS VÖRÖSBABBAL ~














Ilyen sem történt még velem, hogy hajnalban arra gondolok félálomban, hogy kéne csinálnom egy finom tészta salátát... Fogalmam sincs mi ütött belém, hogy tésztasalátákról álmodozom... Végül is mindegy, ha előjött onnan mélyen hátulról, akkor legyen valóság is. Elkészült és finom lett. Friss ropogós zöldségekkel, avokádóval és babbal...


Hozzávalók: 1/2 csomag apró kagylótészta, 1 vörös bab konzerv, 1 avokádó, 1 kígyóuborka, 1 fej lila hagyma, 1 pohár főtt kukorica, 1 kisebb sárgarépa, 2 marék saláta mix / jég, fejes, lollo /. Öntet: 1/2 pohár oliva olaj, 1 citrom leve, só, bors, kevés mustár.


A tésztát fog-keményre megfőzzük majd leszűrjük és kihűtjük. Míg fő a tészta, addig előkészítjük a saláta alapot. A zöldsalátát elcsipkedjük, a répát zsülienre, a hagymát és az avokádót kisebb kockára felvágjuk. Egy tálba tesszük az egészet, majd hozzákeverjük a kukoricát is. A babot leszűrjük, vízzel leöblítjük majd ezt is a salátába keverjük. Az öntethez az olajat magasabb mérőpohárba öntjük, majd belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a mustárt is. ízesítjük az öntetet sóval és őrölt fekete borssal. Kisebb habverővel egyneművé keverjük. Tálalás előtt keverjük a salátához az öntetet.







4 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy megálmodtad és hogy ilyen tökéletesen meg is valósítottad. :) Ennyi finomsággal nagyon fincsi lehet, guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ízek és színek tobzódnak ebben a salátában. Kriszti, legyenek máskor is ilyen szép színes álmaid!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez aztán egy finom, egészséges "álom" saláta!

    VálaszTörlés