"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. szeptember 22., hétfő

~ M & M EMELETES CSOKOLÁDÉ TORTA ~












11 éves lett az én kis lánykám... Ismét eltelt egy év egészségben és boldogságban. Külön kívánság volt ez a torta, ami már egy kicsit nagylányosabb az előző évek tortáihoz képest. Úgy vélem elhagytuk a forma tortákat és búcsút intettünk az állatos, kastélyos, rózsaszín, habos-babos korszaknak... Valahol furcsa, de nem meglepő már ebben a korban. Izgalommal vásároltuk együtt a tortához valókat és nem kellett már titokban, dugdosva megsütni a szülinapi édességet. Együtt tüsténkedtünk a konyhában, szuper módon a kezem alá dolgozott, mint egy igazi kis kukta. A végeredmény csodás lett és nagyon tetszett neki. Egy hatalmas, emeletes, nagyon csokis torta született, M&M cukorkákkal és Kit-Kat nápolyival szegélyezve. 



Hozzávalók: Egy 3 illetve 5 tojásból sütött kerek, kakaós piskóta torta / 8 tojás, 18 dkg liszt, 6 dkg keserű kakaópor, 24 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 8 evőkanál víz, 1 csipet só /. Krém: 1 csomag Oetker fekete kakaós pudingpor, 10 dkg tea vaj, 25 dkg mascarpone krém, 3,5 dl tej, 20 dkg keserű csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 4 kanál kekserű kakaópor, 4-5 kanál porcukor. Díszítés: 5 dupla csomag Kit-Kat nápolyi szelet, 4 nagy zacskó M&M cukorka, 1 méter színes szalag, gyertya.



A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet is. Elkeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük egy csipet sóval, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot a kakaós krémbe. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 25 cm-es és egy kisebb, kb. 20 cm-es kerek tortaforma alját és a piskóta masszát belesimítjuk mindkét formába. Előmelegített sütőben, 175 C-on, készre sütjük a piskóta alapokat. Mikor megsültek, kihűtjük és a formából kiborítjuk őket. Lapjában elfelezzük mindkét tésztát. Míg sül és hűl a piskóta, addig elkészítjük a kakaós tölteléket. A  csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd kihűtjük, a pudingot megfőzzük és azt is teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt mindkettő, a többi hozzávalóval együtt, habos krémet keverjük belőlük. A kész krémmel betöltjük a tortákat. A kisebb tortát ráhelyezzük a nagyobb tortára, majd egy kevés krémmel bevonjuk mindkét torta oldalát és tetejét. Az alsó torta oldalára felrakjuk kőrben a nápolyi szeleteket és a torta tetejére szórjuk a cukorkákat. Szalaggal rögzítjük az alsó tortát, majd a felső tortát díszítjük a gyertyákkal... Tálalásig hűvösben tartjuk.









9 megjegyzés:

  1. Sok boldogságot kívánok a kis-nagylányodnak! Legyen még sok ilyen szép születésnapja! Nagyon dekoratív és különleges lett a tortája. Igen eljön az az idő, mikor már csalhatatlan érzékkel maguk választják meg, hogy milyet szeretnének.

    VálaszTörlés
  2. Hú Kriszti, ezt a tortát az én szülinapomra is szívesen elfogadnám, csupa olyan dolog van benne/rajta, ami kedvencem. :D Finom és csodaszép tortát készítettél e jeles napra. Nagyon boldog születésnapot kislányodnak! :)

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse a nagylányodat, Krisztike! Nagyon szép lett a tortája! Nagyon kreatívak voltatok így együtt:)

    VálaszTörlés
  4. Boldog szülinapot a kislányodnak! Szép, színes tortát sütöttél, biztos nagyon örült neki. :)

    VálaszTörlés
  5. Boldogságos minden jót kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Isten éltesse a kislányodat ! :)
    Gyönyörű tortát készítettetek :)

    VálaszTörlés
  7. Boldog Születésnapot kivánok a kislány-nagylánykádnak...hiszen az én 8 éves unokalánykám is nagylánynak hivja magát!
    Nagy sikert arattatok a gyönyörü kreativ csokoládé tortával. Nem is tudtam hogy nálatok is van a hires Amerikai
    M&M csokis cukorka, és a Kit Kat nápolyi csoki ami mindenkinek a kedvence, meg pláne a Hershey csoki!
    Hát bizony mulik az idő, milyen hamar nőnek a gyerekek!

    VálaszTörlés
  8. Istenke éltesse sokáig a leányzót és gratulálok neki, hogy ilyen ügyesen közreműködött a torta elkészítésében. Volt kitől örökölje az ügyességet :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönjük szépen a sok és kedves köszöntést!

    VálaszTörlés