"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. szeptember 11., csütörtök

~ KÁPOSZTÁS HASÉ ~













Mikor pékségben veszem meg a kenyerünket, akkor általában mindig kerül mellé más finomság is. Hol juhtúrós pogácsa, hol sajtos roló, vagy éppen káposztás hasé... Mind-mind nagyon finom, és mivel már az első kettőt sikerült megsütöttem, így a káposztás hasé maradt a végére. Kitűnő vendégváró falat, hiszen elő lehet készíteni és amikor a vendégek megérkeztek, máris ki lehet frissen sütni. Mikor káposztát pirítunk a káposztás tésztához, érdemes egy kicsivel többet párolni belőle, így a többletet le tudjuk fagyasztani és amikor hasét tervezünk, a töltelékre már nincs is gondunk... Elég hozzá egy 20-25 dkg-os mennyiség. Finom, ropogós, sós harapnivaló a sör vagy a bor mellé.


Hozzávalók: 250 gr. készen kapható leveles tészta, 1/2 fej káposzta, kevés olaj, só, őrölt fekete bors, cukor, 1 tojás a lekenéshez, tetszés szerinti magvak / tök, napraforgó, szezám, mák.... /a szóráshoz.



A káposztát lereszeljük, majd kevés zsíron pirítani kezdjük. Mikor már kezd barnulni, akkor ízesítjük sóval, borssal és cukorral. Míg pirul a káposzta, addig a leveles tésztát lisztezett alapon vékonyra, 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és keresztben elfelezzük. A kész káposzta tölteléket hosszában a tészta szélére halmozzuk, majd feltekerjük a tésztát.



Éles késel apró, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk fel a tésztahengert. A kész hasékat egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük egy felvert tojással, és tetszés szerinti vágott magvakkal megszórjuk.







A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, és kb. 15 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Langyosra hűtve tálaljuk.









3 megjegyzés:

  1. Illéskrisz, nézd meg ezt a linket: http://anna-konyhaja.blog.hu/

    VálaszTörlés
  2. Szivesen cserélnék veled most a leveles tészta kreációddal. Köszi hogy megosztottad a finom ötletes párolt-piritott káposztával töltött kis falatkákat. Nagyon de nagyon szeretem, és okvetlen ki is fogom próbálni hamarosan. Bizony jó kis elő étel....appetizer...angolul. Puszillak

    VálaszTörlés
  3. Ez bizony nálunk is nagy kedvenc, én is gyakran készítem és a a fotók is csodásak :)

    VálaszTörlés