A múlt héten Metróztam. Már mint utaztam vele. Nagyon ritkán közlekedek "tömegesen", mert nagyon autóhoz vagyok kötve, de most muszáj volt vele útra kelnem. Jó volt, tetszett az új szerelvény, meg a régi emlékeim a múltból. Szóval metrózásom végén, mikor kiértem a mozgólépcsőnél, megcsapott a frissen sült péksütemény illata. Máris vettem egy jobb kanyart és vásároltam a gyors pékségnél egy sajtkrémes süteményt. Finom volt. Friss, ropogós, csak úgy olvadozott benne a sajtkrém. Miközben eszegettem, máris azon gondolkodtam, biztos lehet ennek egy házi verziója is, ami jobb és kiadósabb is. Persze, hogy van. Babette oldalán találtam meg a számomra megfelelőt. Gyors, egyszerű és finomabb mint a nagyüzemi.
Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta / Tante Fanny /, 2 db. tömlős sajt, 1 csésze reszelt Trappista sajt, 1 kávéskanál étkezési keményítő, 1/2 mokkáskanál só. Lekenéshez: 1 tojás, szezámmag.
A kész leveles tésztát kinyújtjuk vagy csak kihajtogatjuk kb. 25 x 35 cm-es lappá, majd hosszában elfelezzük és merőlegesen is felvágjuk nagyjából kocka alakúra / 8 db /. A tölteléket elosztjuk a tésztakockák egyik felébe, a tészta másik felét pedig bevagdossuk.
A tészta széleket tojással lekenjük és a vágott részt ráhajtjuk a töltelékre. Villával kőrben lenyomkodjuk a tésztát, hogy sütés közben a sajtkrém ne tudjon majd kifolyni belőle.
Tojással lekenjük a párnákat és megszórjuk a tetejüket szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 175 C-on, pirosra, ropogósra megsütjük a péksüteményeket. Frissen, melegen az igazi.
A tészta széleket tojással lekenjük és a vágott részt ráhajtjuk a töltelékre. Villával kőrben lenyomkodjuk a tésztát, hogy sütés közben a sajtkrém ne tudjon majd kifolyni belőle.
Tojással lekenjük a párnákat és megszórjuk a tetejüket szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 175 C-on, pirosra, ropogósra megsütjük a péksüteményeket. Frissen, melegen az igazi.
Illéskrisz Konyhája
Óóóó a kisfiam imádja,most már rá kell venni magam hogy kipróbáljam:)) A képek csodásak mint mindig:))
VálaszTörlésCsodás! Már csak ezért is megérte metrózni... :-)))
VálaszTörlésNagyon- nagy kedvenc nálam, még a metrós is :)
VálaszTörlésDe jó, hogy metróztál!! :)) Naponta küzdök meg ezekkel a csábító illatokkal, én mondom, nagyon nehéz ellenállni... Viszem a receptet, köszi! :)
VálaszTörlésDe jó lenne egy-két darab ebből a gyönyörűségből!!!
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, nagyon csábítóak:) Én is ezt a receptet használom, gyakran készítem a gyerekeknek suliba:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikert aratott a recept. Nálunk is nagy kedvenc :)
VálaszTörlésKedves Mindenki!
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólásokat, látom Nektek is megtetszett ez a finomság! Igen, nagyon finom és még egyszerű is. Babette köszönöm még egyszer!
Hát ez mesés! :-)) Köszi a receptet! :-))
VálaszTörlésKüldj nekem is belőle:)
VálaszTörlésHát bizony ezek tényleg kis aranyos párnácskák...és milyen finomak?...el sem tudném magyarázni, csak annyira csábitóak hogy mindet el vinném!
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszták, szinte érzem az illatukat is, nagyon finom! :)
VálaszTörlés