"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. május 7., péntek

~RUKKOLAPESZTÓS CSIRKE KEBAB ~

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 


 

Kicsit a diéta nevében készült ez a törökös beütésű csirkehúsos étel. 30 perc alatt elkészül és baromi finom. Jó sok salátával kimondottan laktató étel, de ha valaki szeretne hozzá köretet is fogyasztani, akkor bátran ajánlom hozzá  steak burgonyát vagy a párolt bulgurt. Remek kímélő vacsora vagy könnyű ebéd. Én nagyon kedvelem a sült sajt ízét, ezért én egyben sütöttem a nyárson a hússal, de ha te nem, akkor a mini mozzarella sajtot csak a tálaláskor tűzd a nyárs végére. Ha az előbbi verziót választod, akkor az olvadt sajtban először átpárolódik a nyárs, majd a végén pedig ropogósra rásül a sajt a húsra... Szerintem mindkét formában nagyon finom!   


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirkemell filé, 2 kis doboz koktél paradicsom, 2 doboz mini mozzarella sajt, 1 doboz rukkola saláta. Továbbá: 2-3 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál mandula pehely, 1 evőkanál kebab fűszerkeverék, 1 teáskanál só, 1 teáskanál citrombors, 1 citrom. Tálaláshoz: rukkola saláta, citrom, majonéz, sült burgonya vagy párolt bulgur / opcionális /.


A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és diónyi kockákra felvágjuk. Fűszerezzük sóval, citromborssal és a kebab fűszerkeverékkel. Egy marék rukkolát az aprítógépbe teszünk, rászórjuk a mandulapelyhet, 2 kanál olajat, egy csipet sót és lezúzzuk. Ezt a zöld olajat a csirkéhez keverjük. 20-30 percet állni hagyjuk. Felváltva, hús-koktélparadicsom-hús, felfűzzük a hozzávalókat. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk és ebbe sütjük ki ropogósra a nyársakat. Ha szeretnénk, hogy sajtos-ropogós legyen a kebabunk, akkor 3 sajtgolyót is felfűzünk a nyársra. Azt tudni, kell, hogy a sajt sütés közben elolvad, kezdetben a sajtos lében párolódik a nyárs, majd amikor a nedvesség elpárolog róla, a sajt rásül a húsra. Sajt nélkül is megsüthetjük és csak tálaláskor szúrjuk a sajtgolyókat a nyársra. A kész nyársakat tálra tesszük és máris tálalhatjuk. Rukkola salátával, majonézzel, citrommal fogyasztjuk. Sült burgonyával, párolt rizzsel vagy bulgurral is adhatjuk. 

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése