"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. május 13., csütörtök

~ TRAMEZZINI TOJÁSKRÉMMEL ~

 

 



 

 

 



 


Gyerekkorom kedvenc uzsonnája, amit az iskolában kaptunk, az a tojáskrémes kenyér volt... Azt hiszem úgy hívták, hogy "zsidótojás". De szerettem. Mindig repetáztam belőle. Egyébként sokszor készítem, mert a lányomnak is nagy kedvence. Pirítóssal, újhagymával, citromos teával..., szent szűz, milyen finom. Most egy kicsit alkalmivá varázsoltam az olaszok héj nélküli kenyerével, a tramezzinivel. Lehet csak simán rákenni, vagy a kenyeret megpirítani. Minden módon finom. Igazi uzsonnakrém.


Hozzávalók 4 személyre: 6 db. friss keménytojás, 2 szál újhagyma, 100 gr. puha teavaj, 3-4 kanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint só, csipet fekete bors, 1 csomag Tramezzini kenyér.


A tojások felét sajtreszelőn lereszeljük egy tálba, a maradékot pedig apróra megvágjuk. A hagyma fehér részét felaprítjuk, a zöld részét vékonyan felkarikázzuk. A fehér hagymarészt a vajjal együtt a tojáshoz keverjük. Ízesítjük a tojást majonézzel, mustárral, sóval és borssal, majd kikeverjük. A Tramezzini kenyereket félbe vágjuk, majd sodrófával kilapítjuk, megkenjük a kenyereket a tojáskrémmel, tetejére szórunk a zöld hagymakarikákból és feltekerjük. A kész tekercseket 3 részre vágjuk. A tekercseket tálra rendezzük és tálalásig behűtjük. Ha nem akarunk a tekercsekkel bíbelődni, akkor csak egyszerűen megkenjük a kenyereket a tojáskrémmel.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése