"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. május 8., szombat

~ EPRES CHIA PUDING ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

 

 Jön az eper szezon. Igaz ez még nem hazai és messze elmegy az íze az itthon, eperföldön termett társaitól, de ilyen csinos és finom desszertben ez is pont megfelelő. Alig várom, hogy megnyíljanak a hazai eperföldek és teleszedjem a kosaramat finom és érett eperrel. Lesz eperlekvár, sütemény és desszert is. Mostanában rákattantam a chia magra. Olyan egyszerű a felhasználása... Nem kell főzni, csak bekeverni és ízesíteni. Az az egy óra amíg várni kell rá, hogy azok az apró szemecskék magukba szívják a nedvességet és pudingossá váljanak, tényleg csekélység. Igazi ínyenc desszert.


Hozzávalók 4 személyre: 250 gr. eper, 300 ml. tejszín vagy sűrű főzőtejszín, 300 ml. szíros tej / 3,6 % /, 6 kanál chia mag, 2 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor, 1 evőkanál citromlé. 


Az epret szitában leöblítjük, csumáját kivesszük, majd felvágjuk. A darabolt epret egy magasfalú edénybe tesszük rászórjuk a vaníliáscukrot a porcukrot és a citromlevet. Botmixerrel pürésítjük. Ez után hozzákeverjük az eperpüréhez a tejet, a tejszínt és a chia magot. Alaposan elkeverjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük pihenni. 1-2 óra alatt pudingossá válik. Tálalás előtt kiadagljuk az epres pudingot kelyhekbe, majd pirított manulával és felezett eperrel díszítjük. 

  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése