"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. május 26., szerda

~ CSIBE FÁNK ~

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 
 

 
 


Tipikus gyerek kedvenc. Amellett, hogy nagyon finom, ebben aztán tényleg semmi adalék nincs, tehát egy tökéletes gyerek hami. Olyan mint a mekis nuggets, csak ez még attól is finomabb és abszolút 100  % -os a hústartalma. Még azt sem mondanám, hogy macerás elkészíteni, mert csak egy kutter és egy nyomózsák kell hozzá. Ebből az adagból 16 db. fánk jön ki, tehát két embernek sok, háromnak éppen elég, ha pedig gyerekeknek lesz, négy pöttöm palkó pedig biztosan jól lakik belőle. Ha több kell, akkor persze egyenes arányban lehet növelni a mennyiségeket. Frissen, ropogósan, sok salátával és a forró sajtkrémmel, egyszerűen tökéletes. 


Hozzávalók 16 db.-hoz: 300 gr. csirkemell, 50 gr. vöröshagyma, 1 szál újhagyma, 120 gr. főtt burgonya, 2 gerezd duci fokhagyma, 4 kanál zsemlemorzsa, 3 kanál tej, só, őrölt fekete bors. Forró sajtkrém: 8 szelet lapka sajt, 30 gr. vaj, 3 gr. cukor, 50 gr. majonéz, 100-120 ml tej, 1 gerezd fokhagyma, só. Panírozáshoz: liszt, felvert tojás, panko morzsa. Tálaláshoz: madársaláta.


A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. A hagymákat felaprítjuk. Egy kutterbe tesszük a húst, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát, a hagymákat és krémesre lezúzzuk az egészet. A ragacsos húspépet ízesítjük sóval, borssal és a végén belekeverjük a zsemlemorzsát és a tejet is. A kész húsmasszát egy sima nyomózsákba töltjük, majd egy zsírpapírral bélelt tepsire, ujjnyi vastag karikákat nyomunk ki. 10 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kissé megdermedjenek majd a húsfánkok. Így könnyebb lesz majd kipanírozni őket. Mikor lehűltek, bepanírozzuk mindet és forró olajban szép pirosra, ropogósra megsütjük őket. Míg sülnek a fánkok, addig gyorsan elkészítjük a forró sajtkrémet is. A sajtkrém hozzávalóit egy kisebb nyeles lábasba tesszük és habverővel állandóan kevergetve, sűrű mártást főzünk belőlük. Ízlés szerint sózzuk. Frissen, forrón tálaljuk a csibe fánkokat a selymes sajtkrémmel és a salátával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése