"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. április 28., szerda

~ SOMLÓI ÉDES TÖLCSÉRBEN ~

 

 

 

 

 

 

 



 Egy finom desszert az édes tölcsérhez... Ha nem akarsz a házi tölcsérrel bajlódni, akkor vegyél egyszerűen csak a cukrászdába párat, és máris tálalhatod ezt a desszertet. Érdemes tálalás előtt betölteni a tölcséreket, hogy ropogósak maradjanak, ne szívják magukba a krém nedvességét. Kézben tartva mint egy fagylaltot, úgy élvezhetjük a somlói mesés ízét. Látványos és nagyon finom!


Hozzávalók: 3 tojásból sütött kakaós piskóta lap, 1 csésze dió, 5-6 kanál sűrű házi baracklekvár, 2-2 kanál tej és rum, 1 csomag csokoládés pudingpor, 500 ml tej, 1 kanál fagyos vaj, 1 mokkáskanál vanília esszencia, csipet só. Tálaláshoz: édes tölcsér, vágott dió, reszelt étcsokoládé, kókuszreszelék. 


A pudingot megfőzzük a tejjel, ízesítjük a csipet sóval és a vaníliával. Amikor elkészült, hozzákeverjük a fagyos vajat és néha átkevergetve, langyosra kihűtjük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk és késsel megvágjuk darabosra. Egy nagyobb tálba összekockázzuk a piskótát, 1-2 kanál tejjel és rummal lelocsoljuk, majd hozzá keverjük a langyos pudingot. A végén hozzáforgatjuk a diót és a lekvárt, de ezzel már csak óvatosan. Hűtőben kihűtjük az egészet. Tálaláskor kiskanállal megtöltjük a krémes-diós piskótával az édes tölcséreket, majd megszórjuk a tetejüket, dióval, reszelt étcsokoládéval és egy kis kókusszal. Máris tálaljuk.


 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése