"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. április 24., szombat

~ ROPOGÓS TRAMEZZINI ~

 

 

 

 

 

 


 

 



 


A Tramezzini az olaszok egyik legkedveltebb snack kenyere. Hófehér, pille puha és héj nélküli. Nem mondom, hogy baromi egészséges, mert nem, ugyanis fehér lisztből készül, mármint a klasszikus fajtája. Szuper szendvics alap, tölthetjük szendvicskrémekkel, felvágottakkal, sajtokkal, jó sok salátával. Viszont ha megdorgáljuk őket egy kis sodrófával, akkor fel i tudjuk őket tekerni. Most is ez történt vele, sőt még vajban meg is sültek. A tölteléke gomba és Cheddar sajt. A gomba a Chef Gomba jóvoltából került a konyhámba, amit ezúton is köszönök. Szóval, ha szeretnél egy kicsit változtatni a melegszendvics fogalmán, akkor kóstold meg ilyen formában is. A ropogós kenyérrudak olvadozó sajtot tartalmaznak a gomba finom zamatával. Jó sok salátával és majonézzel, igen laktató reggeli vagy uzsonna lehet.

 

Hozzávalók: 1 csomag Tramezzini kenyér, 250 gr. csiperke gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál olaj, só, őrölt fekete bors, grill fűszerkeverék, 150 gr. vörös Cheddar sajt szeletek, 50 gr. vaj. Továbbá: zöldsaláta keverék, majonéz.

 

 A gombát folyóvíz alatt leöblítjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges vizet. Vékony szeletekre felvágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd lesütjük rajta a gombát. Lényeg, hogy magas legyen a hőmérséklet a serpenyő alatt, hogy a gomba ne párolódjon, hanem inkább piruljon. Ízesítjük a gombát a fűszerekkel és az áttört fokhagymával. Mikor szépen lepirultak a gombaszeletek, félre húzzuk és kihűtjük. A kenyérszeleteket sodrófával kilapítjuk. Óvatosan tegyük, hogy ne szakadjanak el sehol a szélek.



A szeleteket félbe vágjuk, majd mindegyik kockára teszünk egy-egy szelet sajtot és sült gombát.



Szorosan feltekerjük őket.


 


Amiben a gomba sült serpenyőt egy papírral áttöröljük, majd dobunk bele vajat. Felhevítjük és a kenyértekercseket körben megpirítjuk benne. A kész ropogós kenyérrudakat sok salátával és majonézzel frissen tálaljuk.


 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése