"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. április 21., szerda

~ OLASZ PADLIZSÁNRAGU GOMBÁVAL~

 

 
 

 


 

 


 

Van úgy, hogy napokig nem eszünk húst, valahogy jól esik nélküle. Ez az olaszos beütésű zöldségragu tökéletes és kímélő egy laza ebédre vagy akár vacsorára is. Padlizsán és gomba az alapja, meg persze a zamatos koktél paradicsom. Pillanatok alatt elkészül, mire a tészta megfő, a ragu is kész. Jó sok sajttal a tetején, mesés, zamatos fogás. 

 

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb padlizsán, 350 gr. csiperke gomba, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál olaj, 1 doboz sűrű paradicsomszósz, 1/2 csokor vágott petrezselyem, 3-4 levél friss bazsalikom és borsmenta, 1 bögre koktél paradicsom, só, bors, kakukkfű. Tálaláshoz: 1 csomag spagetti tészta, 1 bögre reszelt parmezán sajt.

 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk benne a felkockázott hagymákat. Mikor szépen lepirultak, hozzáadjuk a tisztított és apró kockákra felvágott padlizsánt és gombát. Kevergetve lesütjük. Mikor kissé összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a vágott koktél paradicsomokat, a fűszereket, a paradicsom szószt és a vágott friss levél fűszereket is. Lefedve összepároljuk az egészet. Jó sűrűnek kell lennie a ragunak. Spagettivel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

 


 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése