"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. április 3., szombat

~ CITROMOS TÚRÓS TORTÁCSKA ~

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 




 
Ez cuki kis tortácska szuper desszert lehet a húsvéti nehéz ételek után. Krémes, túrós és alaposan citromos. Abszolút könnyű és üde. Ha nem szeretnéd ilyen apró formában tálalni, akkor egy közepes kapcsos tortaforma is megfelelő lenne erre. Sütést nem igényel, mert az alapja kekszmorzsa. Készítsd el, nem fogsz csalódni. 


Hozzávalók: 200 gramm édes, ropogós keksz, 50 gr. vaj, 250gr mascarpone, 250g túró, 150gr tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 4-5 evőkanál porcukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál zselatin por, 50gr víz. Díszítés: 200g tejszín, citrom héj.


A kekszet aprítóban lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat. Elkeverjük. A formák aljába nyomkodjuk. A formák köré desszert fóliát teszünk. Behűtjük. A krémhez a tejszínt felverük kemény habbá. A túrót, a mascarponét, a cukrokat, a citrom levét és héját, valamint a vízben feloldott és felmelegített zselatint egy tálban összekeverjük, majd lazán hozzákevejük a felvert habot is. A kész krémet az alapra kanalazzuk. Hűtőben megdermesztjük. Tálalás előtt tejszínhabbal feldíszítjük. 

 


 



 




     KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK NEKTEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése