Hozzávalók: 200 gramm édes, ropogós keksz, 50 gr. vaj, 250gr mascarpone, 250g túró, 150gr tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 4-5 evőkanál porcukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál zselatin por, 50gr víz. Díszítés: 200g tejszín, citrom héj.
A kekszet aprítóban lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat. Elkeverjük. A formák aljába nyomkodjuk. A formák köré desszert fóliát teszünk. Behűtjük. A krémhez a tejszínt felverük kemény habbá. A túrót, a mascarponét, a cukrokat, a citrom levét és héját, valamint a vízben feloldott és felmelegített zselatint egy tálban összekeverjük, majd lazán hozzákevejük a felvert habot is. A kész krémet az alapra kanalazzuk. Hűtőben megdermesztjük. Tálalás előtt tejszínhabbal feldíszítjük.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK NEKTEK!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁNOK NEKTEK!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése