"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. március 29., hétfő

~ CHIA PUDING MANGÓPÜRÉVEL ~

 

















 

 
 
 


Szerencsére egyre több egzotikus gyümölcsöt lehet felfedezni az üzletek polcain, amikre korábban sajnos nem nagyon volt lehetőségünk. Kevés Google olvasgatás után, egy-egy ismeretlen gyümölcsről vagy zöldségről abszolút korrekt ismertetést kapunk, hogy miként és hogyan készítsük majd el. A mangó egy szuper gyümölcs, mert ízével remek párost alkot az édes és sós ételek mellett egyaránt. Húsok mellé chatny-ként remekel, süteményekbe darabolva, krémeknél püré formában remekel. De nagyon finom ivólé is készülhet belőle. Most egy klasszikus puding tetejére kerül. 

 

Hozzávalók 4 személyre: 300 ml. sűrű főzőtejszín vagy kókusztej, 50 gr. tej, 3-4 kanál méz, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 5 evőkanál chia puding, 1 ÉRETT mangó. Díszítéshez: chia mag.

 

A tejszínt és a tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, majd belekeverjük a mézet, a vaníliás cukrot, a sót és a chia magot. Alaposan kikeverjük, majd fóliával letakarva 1-2 órára hagyjuk pihenni, de az sem baj, ha egy egész éjszakára... Mikor letelt az idő, újból átkeverjük. Láthatjuk, hogy a magok megduzzadtak, kocsonyássá váltak és besűrűsödött krémmé vált az egész keverék. Ez után a mangót zöldséghámozóval lehámozzuk. Magjáról levágjuk a gyümölcshúst. Egy szelet mangóhúst apró kockára felvágunk, a többit pedig botmixerrel lepürésítjük. A chia pudingot kiadagoljuk az üvegkelyhekbe, majd a mangópürét elosztjuk rajta. Rászórjuk a mangó kockákat és a tetejére chia magot hintünk. A kész pudingokat lefedjük és betesszük a hűtőbe pihenni a tálalásig. 


 


 

 

 
 

2 megjegyzés:

  1. Csodásan néz ki! Szeretném megkérdezni, hogy mi a neve ennek az üvegkehelynek? Hol kapható? Szuperül mutat benne ez a finomság!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Krisz! Csodásan mutat ez a chiapuding! Szeretném megkérdezni, hol lehet ilyen klassz üveg desszertes poharakat kapni, amiben a pudingot fotóztad, tálaltad?

    VálaszTörlés