"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. március 11., csütörtök

~ TIK TOK TÉSZTA ~

 

 

 




 

Egyenesen felrobbant az internet, azon belül a Tik Tok oldal, ettől a tészta ételtől. Szerintem nincs olyan fiatal, aki ne hallott volna róla, vagy éppen ne kóstolta volna meg ezt a pikk-pakk tésztát. Napokig ezt lehetett látni a portálon, sorba sütötte mindenki aki élt és mozgott. Gondoltam, ha ilyen nagy népszerűségnek örvend, akkor ezt nekem is meg kellene kóstolnom... ki hitte volna..., ezek szerint nem csak agyament hülyeségek mennek ezen az oldalon, hanem néha bele botlik az ember jó dolgokba is. Nem csalódtam, tényleg nagyon finom és pofon egyszerű az elkészítése. Én egy kicsit tartalmasabbá téve, csirkemellel turbóztam fel. Természetesen enélkül is elkészíthető. No, lássuk ezt a TikTok izét...


Hozzávalók 4személyre: 500 gr. koktél paradicsom, 500gr. feta sajt, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1-1 csapott evőkanál szárított bazsalikom, oreganó, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csirkemell filé, 1/2 csésze vágott petrezselyemzöld és pár levélke friss bazsalikom levél, 1 csomag penne tészta, 1 csésze reszelt parmezán sajt. 


Veszünk egy tűzálló, jénai tálat és a feta sajtot beletesszük. Köré szórjuk a megmosott, szárazra törölt koktélparadicsomokat. Meglocsoljuk az olajjal, rászórjuk a száraz fűszereket, az aprított fokhagyma gerezdeket és a borsot. Előmelegített sütőben 200 C°- fokon, 25 perc alatt megsütjük az egészet. Míg sül a fetás paradicsom, addig a penne tésztát sós vízben "al dente" megfőzzük és leszűrjük, a csirkemellet pedig hirtelen lesütjük, majd felcsíkozzuk. A friss petrezselymet és a bazsalikom leveleket is felaprítjuk. Mikor megsült a paradicsom, kivesszük a sütőből és az egészet villával összetörjük pépesre. Ebbe a mártásba tesszük bele a kifőtt penne tésztát, a sült csirkemell csíkokat és vágott fűszernövényeket. Alaposan összekeverjük az egészet és a reszelt parmezán sajttal megszórva, forrón tálaljuk. 

 


 

1 megjegyzés:

  1. SO SCHÖNE FOTOS DA MÖCHTE ICH GLEICH EINEN TELLER DAVON ESSEN::

    WÜNSCHE NOCH EINEN SCHÖNEN ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VálaszTörlés