"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. március 18., csütörtök

~ TONHALAS TÖLTÖTT TOJÁS ~

 



 
 



 
 


Közeledik a Húsvét... Ebben az időszakban a családoknál jóval több tojás fogy mint a hétköznapokon, ezért érdemes ilyenkor szerintem tálcástól vásárolni. Egyrészt sok fogy a sütemények, kalácsok miatt, másrészt a hidegtálakhoz, illetve nem utolsó sorban a finom főtt sonkához. Szeretem a töltött tojásokat, mert ezer féle képen variálható a tölteléke, mutatósak és nagyon finomak. Salátával, pirított kenyérrel remek vendégváró falatok, amiket előre is el tudunk készíteni, mert bírja a tárolást. Most tonhalas ízben készült egy kis kukoricával feldobva. Hidegtálra, sonka mellé nagyszerű résztvevő...


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. friss tojás, 1 csésze morzsolt kukorica, 2 szál újhagyma, 50 gr. puha tea vaj, 1 tonhalkonzerv, 4-5 evőkanál majonéz, 1 citrom leve, 2 kanál aprított petrezselyem, só, őrölt fekete bors. 


A tojásokat keményre megfőzzük, majd megpucoljuk és hetet belőle hosszában ketté vágunk. A tojássárgájákat kiszedjük belőlük. A hagymát és a petrezselymet megvágjuk és egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat, a kukoricát, a majonézt, a puha vajat, a fűszereket, a citrom levét és a sajtreszelőn lereszelt tojássárgákat, valamint a szintén lereszelt egész főtt tojást. Az egészet villával alaposan kikeverjük. A felezett tojások mélyedéseibe beletöltjük a masszát, tálra rendezzük őket és tálalásig behűtjük. Friss salátával, pirítóssal kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése