"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. március 25., csütörtök

~ HÚSVÉTI TÉSZTASALÁTA ~

 


 
 

 

 

 

 



Tavasszal már ki van éhezve az ember a friss, primőr zöldségekre. Retek, újhagyma, uborka és még sorolhatnám a többi finomságot. Húsvétkor elképzelhetetlen nekem a sonka mellett felsorakoztatott roppanós zöldségek sokasága. Jó csípős reszelt torma, frissen sült kenyér, főtt sonka..., máris éhes lettem. Most kerül majd az asztalra ilyen finom tészta saláta is. Magában is nagyon jó, de a sonka mellett egy kicsit különleges kísérő lesz majd. Gyorsan elkészül, behűtve isteni. 


Hozzávalók 4 személyre: 1 csésze rizsszem tészta, 1 kígyóuborka, 1 csokor retek, 2 szál újhagyma, 4 tükörtojás, 1 csomag krém-fehér sajt, 1/2 csokor petrezselyem. Öntet: 1 dl olaj, 3 kanál mustár, 1 citrom leve, 1 kanál barna cukor, ízlés szerint só, őrölt fekete bors.


A tésztát egy kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Megsózzuk, majd lefedve, lassú tűzön megpároljuk. Mikor megfőtt egy kanál olajjal átkeverjük, hogy ne tapadjanak össze a szemek. Kihűtjük. Míg fő a tészta, addig a zöldségeket megmossuk és apró kockákra felvágjuk a tükörtojással együtt, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Az öntethez az összes hozzávalót mixer edénybe tesszük és habverővel, krémes, selymes szósszá keverjük. Egy salátás tálba tesszük a zöldségeket, a hagymát, a felaprított petrezselymet, a megfőtt rizstésztát, a felvágott tükörtojást, majd ráöntjük az öntetet és alaposan összekeverjük az egészet. A kész salátát vagy hagyjuk a tálban, vagy kiadagoljuk kis üvegkelyhekbe. A tetejére tesszük a krém-fehér sajtot és petrezselyemmel díszítve behűtjük.


 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése