"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. február 9., hétfő

~ PEKÁNDIÓS - PARMEZÁNOS LAPOK ~













Ismét egy recept a leveles tészta dicséretére. Hét végén vettem egy csomagot belőle, de nem használtam fel. Mivel teljesen kiolvadt, muszáj volt megsütnöm. Krémekkel, töltelékkel nem akartam bíbelődni, ezért egy régebbi ötletet felhasználva készült el. Baromi praktikus recept, mert nem kell a tésztával egyebet tenni, mint még jó hideg állapotában, egy éles késsel felszeletelni, úgy, ahogy a Fahéjas-ropogós lapoknál tettem. Most sós változatban készült dióval és sajttal... Pont ugyan olyan finom lett így is, mint édesen...


Hozzávalók: 1 csomag tömbös leveles tészta / nem lapokra vágott /, pár deka reszelt parmezán sajt, pekán dió, 1 tojás sárgája, só.


A leveles tésztát félig felengedjük, majd lisztezett lapon, éles késsel 2-3 mm vastag szeletekre felvágjuk.
 
 
 
 


A levágott szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Felvert tojássárgájával megkenjük a tésztaszeleteket és a tetejükre reszelt sajtot, aprított diót és egy kevés sót szórunk.

A sütőt előmelegítjük 200 C°-fokra, és betesszük a tepsiket sülni. Kb. 15 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük meg őket. Máris kész a finom ropogtatni való...
 
 
 
 
 




1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű fotók (ahogy mindig :) és nagyon ötletes felhasználási módja a tésztának!
    Sokszor használok ilyet, leginkább időhiány miatt; vinném az ötletedet! :)

    VálaszTörlés