"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. január 30., péntek

~ CSOKOLÁDÉ KRÉM ~


















Kedves barátném meglepett egy recepttel, mert tudta, hogy a gyerekeim nagy Nutella rajongók... Irtóra megörültem neki, mert lassan nem győzöm anyagilag a mogyorókrém okozta pénzkiadásokat. A gyerekeim, ha nem teszek ki stop táblát a mogyorókrémes üvegcse elé, akkor képesek záros határidő alatt kiüríteni azt. Kenyérre, kalácsra, abonettre vagy éppen háztartási kekszre kenegetik a "mindegy mire" alapon. Éppen jókor jött ez a csokikrém recept, mert egy üveg mogyorókrém árából három üvegnyi is kijön. Azért nem mindegy, ugyebár. Igaz ez csoki ízű, de attól még ez is nagyon finom és a célnak pont megfelel...


Hozzávalók: 25 dkg vaj / nem margarin! /, 3 tábla keserű csokoládé, 12,5 dkg barna cukor, 12,5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 db. tojás, 1/4 mokkáskanál só.


A vajat egy lábosban megolvasztjuk, majd hozzá adjuk a darabokra tört ét csokoládét. Elzárjuk alatta a tüzet, hogy ne forrjon fel. A cukrokat egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd beleütjük a tojásokat. Elektromos habverővel addig keverjük, amíg nagyon habos, szinte krémszerűvé nem válik és kifehéredik. Az olvadt csokoládéhoz hozzákeverjük a tojásos habot, majd lassú tűz felett, állandóan kevergetve felfőzzük a krémet kb. 5 perc alatt. Mikor elkészült a csokoládékrém, akkor tiszta üvegekbe töltjük és kihűtjük. Hűvös helyen tároljuk. 







2 megjegyzés:

  1. Mert mint mindenki tudja, a nutella igenis kanállal a legfinomabb :)

    Én ki fogom próbálni baj nem lehet belőle :)

    VálaszTörlés
  2. Feltétlen megkóstolandó. Gyanítom, hogy nagy keletje lesz ennek is nálatok. Jól jön egy ilyen recept, ha hirtelen kell valami lélekemelő finomság.

    VálaszTörlés