Itt a nyár, jöhetnek a fagylaltok... Krémes, hideg és finom. Bármilyen ízben készülhet, de csakis nagy adagban...! Rengeteg recept van fent a Neten, válogathatunk belőle kedvünkre. Az alap recept a lényeg, utána pedig jöhetnek az ízesítők. Bármi... Gyümölcsök, magvas dolgok, fűszerek.. A variációk, a csillagos eget súrolják. Fagyi géppel könnyebb a dolgunk, de híján sincs semmi gond, egy-két keverés a mélyhűtőben és máris kész a nyári nyalánkság... Most megkóstoltuk a mogyorót a karamellával és a keksszel... Mennyei lett!
Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás sárgája, 1 egész tojás, 250 ml. tejszín, 1/2 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg sós mogyoró, 10-12 db. puha tejkaramella cukor, 5-6 db. csokidarabos keksz.
A tojások sárgáját, az egész tojást és a kétféle cukrot kisebb lábosba tesszük és vízfürdő fölé helyezzük. Elektromos habverővel addig keverjük, míg háromszorosára nem duzzad a krém és a forró lábosban szinte megfő a tojáshab. Mikor elkészült, félre tesszük, egy kicsit kihűtjük. Közben a mogyorót aprítógépbe szórjuk és "vizes sóder" formára ledaráljuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a sárga tojáshabot, a darált mogyoró-masszát, az elmorzsolt karamellás cukrot és a morzsolt, nagyobb darabokra tört kekszet. Óvatosan, hogy ne törjük meg, lazán összekeverjük a fagyi alapot. Gépbe töltjük a masszát, majd krémesre kifagyasztjuk. Ha nincs gépünk, akkor lapos tálba töltjük a masszát és félóránként megkeverve megfagyasztjuk a kellő állagúra. Tálaláskor tölcsérbe adagoljuk a fagylaltot, majd a gombócok tetejére morzsolt kekszet és karamellát szórunk...
Hát Kriszti, ez mennyei lehetett, csodaszép a fotó is :) Indulok fagyiért :)
VálaszTörlésEzt a gyönyörűséget és finomságot meglátni így reggel... egész nap ezen jár majd az eszem. :o)
VálaszTörlésSós karamell forever!!!!! De sajnálom azokat, akik még nem kóstolták! Gyönyörűek a képeid is, de biztos finomak is azok a fagyik :D
VálaszTörlés