"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. május 17., szombat

GYORS KAKAÓS - MANDULÁS CSIGA
















Végre kész... Megjavították a fényképezőgépemet. Már úgy hiányzott, annyira szeretem. Most jobban ügyelek arra, hogy a cica / akiből azóta ágyelő lett... :o), á dehogy... / ne tudja leverni, még véletlenül sem. Egy részt a gép bánja, másrészt a pénztárcám... Szóval, hogy próbára tegyem, és egyben együnk is egy finom reggelit, sütöttem egy villám gyors csigát. Sütőporos a tésztája, így nem kellett bajlódni a kelesztéssel. Került bele kakaópor, porcukor és mandula forgács. Nagyon hamar elkészül, kevés ráfordítással. Mivel a hétvégén laktóz-mentes napokat tartunk, így tej-allergiások is bátran fogyaszthatják...


Hozzávalók: 32 dkg liszt, 5 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 150 ml. laktóz mentes tej, 1 kávéskanál sütőpor. Továbbá: margarin a kenéshez, 2-3 evőkanál keserű kakaópor, cukor, mandulaforgács és aprított keserű csokoládé.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 






Lisztezett lapon vékony téglalapot nyújtunk belőle, majd megkenjük kb. 2 evőkanál puha margarinnal. Rászórjuk a kakaóport, a cukrot, a mandulát és a csokoládét. 





Szorosan feltekerjük, majd éles késsel ujjnyi szeleteket vágunk a tészta hengerből. A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és tetejükre szórunk még mandula forgácsot. 





Előmelegített sütőben, 180 C-on, pirulásig sütjük őket. Tálaláskor porcukorral megintve adjuk asztalra...







2 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen gyors csigákat - is. :)
    Már épp kérdezni akartam, hogy kész lett-e géped...
    Szuper fotók!!

    VálaszTörlés
  2. Tojás nem is kell bele? Van egy hasonló recept, ahhoz 1 tojássárgája van irva. http://www.nosalty.hu/recept/kakaos-csiga-sutoporral (Csak ez dupla adag)

    VálaszTörlés