"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. március 21., péntek

MÁLNAHABOS LINZER















Annyira tavaszias a hangulatom, hogy muszáj volt valami igazán tavaszias süteményt is sütnöm hozzá... A napsütés és a virágba boruló fák, egyszerűen megindították a fantáziámat. Messzire nem is kellett mennem a recept keresésében, mert egy már bevált, igazán finom linzer íze jutott az eszembe... Hogy fokozzam az ízvilágát, ahogy a recept nevében is szerepel, málnát csempésztem a kacérkodó habjába. A finomság már szerepel a blogomon Kávéhabos Linzer néven, ami szintén nagyon finom, de nekem most leginkább úgy a telet idézte fel... Egyébként mindent ugyan úgy készítettem, csak a habjába kávé helyett egy jó marék málna került... Hát nem csodás?


Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál tej, 2 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 1 csipet só. Málnahab: 2 tojás fehérje, 8 dkg porcukor, 1 jó nagy marék málna / lehet friss vagy fagyasztott /.
 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órára a hűtőbe tesszük dermedni. Mikor lehűlt a tészta, lisztezett alapon kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszúrjuk kb. 3 cm-es virág alakú kiszúróval. A kimaradt tészta darabokat újra összegyúrjuk-nyújtjuk-szaggatjuk amíg tart a tésztából... Ez után, sütőpapírral bélelt tepsire átrakosgatjuk a tésztalapokat, és elkészítjük a málnahabot. A két tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben hozzáadagoljuk a porcukrot. Addig keverjük, míg csúcsot nem alkot a hab, a habverő végén. A végén hozzákeverjük a villával összetört málnapürét is. Kávéskanállal minden egyes kekszre teszünk a málnás habból. 
 
 
 
 
A süteménnyel teli tepsiket tegyük be a sütőbe 150 C-ra, és süssük őket kb. 15 percig. Mikor megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert akkor válnak igazán porhanyóssá. Finom, zamatos linzer a málna friss ízével... Pont az a "nem tudom abbahagyni" kategória.
 
 
 


 



8 megjegyzés:

  1. Ez valami meses!!! Gratulalok, nagyon nagyon nagyszeruuu. A kaves verzio is tetszett, de ez most...mindent visz! Eperrel ma meg is alkotom!

    VálaszTörlés
  2. De, nagyon csodás, tavaszi hangulatom van ám tőle nekem is - meg a képektől is. :o)
    Légy szíves küldj felém néhány linzervirágot - egyébként is linzerrajongó vagyok...

    VálaszTörlés
  3. De kis cukik! Bekapnék belőlük párat. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon apropó tavasz első napjára hozni ilyen finom sütit, és azok a gyönyörü rózsaszin szinek, igazán üditők. Fel falnák egy jó pár darabot egy jég hideg pohár tejjel!

    VálaszTörlés
  5. Milyen szépen kitavaszodott itt nálad a blogon. Még a linzerek is virágba borultak. Előlem bizony jól el kéne dugni ezt a tálat, nem bírnék megállni egy-két darabnál.

    VálaszTörlés
  6. Szépséges, ezt még ma muszáj lesz megsütni :)

    VálaszTörlés
  7. A süti is nagyon-nagyon guszta, és a képek is annyira helyesek, igazi tavaszi hangulatúak, öröm nézegetni őket! :)

    VálaszTörlés
  8. Igen, csodás! Maga a tavasz, a friss levegő, a húsvétváró hangulat. Csupa finom harmónia az egész!

    VálaszTörlés