"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. december 29., kedd

~ SZILVESZTERI NÉGYSAJTOS ROPI ~

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

 A Szilveszteri buli elképzelhetetlen lencse, virsli, hidegtál és valami finom ropogtatós nélkül. Sós sütemény mindenképp kell, hogy legyen az asztalon, ami segít felszívni a sok itóka nedvességét. Számtalan ízben és formában sütnek ilyenkor pogácsákat, sós rudakat vagy ilyen abszolút sajtos és roppanós ropikat. Ez a ropi négy féle sajtot tartalmaz, ezáltal tényleg brutálisan finom lett, nem beszélve arról, hogy porhanyós is. Indulhat a buli, mindenkinek Boldog Új Esztendőt kívánok!


Hozzávalók: 300 gr. liszt, 150 gr. vaj, 50 gr. zsír, 2 kanál sűrű tejföl, 200 gr. reszelt sajt vegyesen: Trappista, Gouda, Parmezan, Ammerlander, 1 csapott evőkanál só. Tetejére: 1 tojás, sajt, kömény, só, mák...


A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és gyors mozdulatokkal félkemény tésztát gyúrunk belőle. Pár percre betesszük a hűtőbe, hogy kissé lehűljön. A tésztát elfelezzük, majd lisztezett alapon két kb. 20 x 30 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük. Egy éles késsel félcenti vastag csíkokra felvágjuk a tésztát, majd a csíkokat egyenesen egy sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. A tésztacsíkok tetejét átkenjük a felvert tojással, majd tetszés szerint megszórjuk őket sajttal, mákkal, sóval vagy köménnyel. 175 °C-fokon pirosra kisütjük a ropikat.

 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése