"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. december 23., szerda

~ RAFFAELLO PANNA COTTA ~

 


 
 

 
 
 
 
 



A nehéz ünnepi ételek után, a legjobb desszert egy panna cotta. Hűvös, könnyed és krémes. Jelen esetben kókuszos, hogy passzoljon a Karácsonyhoz. Nagyon könnyen elkészíthető, szinte el sem lehet rontani, és mindamellett egy elegáns desszert, ami a megjelenésével abszolút emeli a menüsor fényét. Egy óra alatt tökéletesen megdermed és 15 perc alatt készen is van. Nem csodálatos? Dehogy nem...


Hozzávalók 4 személyre: 250 ml tejszín, 250 ml zsíros tej, 1 evőkanál zselatinpor, 6 kanál kókusz reszelék, 3 evőkanál sűrített tej, ízlés szerint cukor, 1 csipet só. Díszítéshez: kókusz reszelék, Raffaello golyó.

 

A zselatint egy kb. 50 ml vízben elkeverjük és megvárjuk amíg megduzzad. Közben egy kisebb lábosba töltjük a tejet, a tejszínt majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Lassú tűzön felforrósítjuk a keveréket, de nem forraljuk fel. Ha jól felmelegedett, belekeverjük a megduzzadt zselatin. Addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad benne. Ez után a kész folyadékot kimérjük a desszertes poharakba és a pulton langyosra, majd a hűtőben dermedésig hűtjük letakarva. Tálaláskor megszórjuk a panna cotta tetejét egy kevés kókuszreszelékkel és mindegyik tetejére teszünk egy egy szem Raffaello golyót.  

 


ÁLDOTT, BÉKÉS, GYÖNYÖRŰ KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKTEK!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése