"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. december 8., kedd

~ BOUNTY RIZS DESSZERT ~

 


 

 
 

 


Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem az egyik gyerekkori kedvencem a tejberizs. Földöntúli boldogság volt, ha a menzán az volt az ebéd. Állandóan repetáztam belőle. Nagyon finom volt, szerintem ott estünk szerelembe. Szerintem nem csak a hétköznapokon lehet vele előállni, hanem egy kis csavarral az ünnepekkor is. Természetesen ilyen alkalmakkor kerülhet bele valami nem megszokott dolog, ami még teljesebbé varázsolja az ízét. Most csokoládé, kókusz és tonkabab tette ünnepivé.

 

Hozzávalók: 1 bögre kerek szemű rizs, 1 liter tej, 250 ml víz, 1/2 bögre kókusz reszelék, 30 gr. vaj, 1 kiskanál vanília esszencia, 1 csipet reszelt tonkabab, 80 gr. ét csokoládé, 80 gr. cukor, 250 ml. tejszín, 1 csipet só.


A rizst szitában folyóvízzel jól átmossuk majd lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasba töltjük a vizet, hozzáadjuk a sót majd beleöntjük a rizst. felforraljuk. Mikor felforrt, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a kókuszt és lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára, krémessé főzzük az egészet. A végén hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Néhányszor megkevergetve kihűtjük. Mikor kihűlt, elfelezzük és a megolvasztott csokoládét és a reszelt tonkababot belekeverjük az egyik felébe. A tejszínt kemény habbá felverjük és fele-fele arányban, lazán beleforgatjuk a két színű rizsbe. A kész rizst felváltva desszertes poharakba kiadagoljuk, majd a tetejüket tetszőlegesen díszítjük. Behűtve tálaljuk. 




1 megjegyzés:

  1. Encantada com o teu blog, tudo perfeito, apresentação, fotos e receitas.
    Boas festas :)
    Tila

    VálaszTörlés