"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. december 11., péntek

~ KRÉMSAJTOS KÉREGBEN SÜLT HARCSA ~


 

 

 



Az idén Karácsonykor próbálok olyan recepteket hozni, amik nem túl bonyolultak és az amúgy is megtépázott életünkbe némi könnyebbséget hoz. Szóval, a nem annyira rutinos konyhatündérek is nyugodtan kötényt köthetnek és bátran bemerészkedhetnek a konyhába, ezzel a recepttel,mert garantáltan könnyű dolguk lesz. Véleményem szerint a legjobb hozzá a harcsa, mert abszolút szálkamentes és lágy hal ízzel bír. Fél óra és tálalhatod. Gyerekek imádni fogják.

 

Hozzávalók: 500 gr. friss harcsa filé, só, a panírhoz: 2 tojás, 1,5 dl főzőtejszín, 200 gr. natúr krémsajt, kb. 6 kanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só, őrölt fekete bors. Tálaláshoz: sült burgonya, majonéz, citrom, petrezselyemzöld.

 

A halfilét felszeleteljük ujjnyi vastag csíkokra, majd besózzuk. Egy tálba tesszük a panírozáshoz való dolgokat és villával csomómentesre kikeverjük. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk. A halcsíkokat belemártjuk a masszába, hogy mindenhol bevonja azt, majd máris beleengedjük őket a forró olajba. Több adagban süssed őket, mert a bunda kissé megnő sütés közben, így nem fognak majd egymáshoz tapadni. Mindkét oldalát pirosra megsütjük a halaknak. Mikor megsült, konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj, leitatódjon róluk. Frissen sült burgonyával, citrommal, majonézzel és vágott petrezselyemmel tálaljuk. Laktató és finom.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése