"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. február 24., péntek

~ PARMEZÁNOS BURGONYA MUFFIN ~















Burgonyából bármit... Az egyik fő alkotóeleme az étrendünknek a burgonya. Szeretjük. Téli estéken nincs jobb vacsora egy halom rácson sült burgonyánál. Vajjal, sóval és citromos teánál... Gyerekkorom kedvenc eledele. Most is hasonló készült, csak egy kicsit más formában. Ha húshoz adjuk, kiváló köret, ha magában fogyasztjuk egy adag salátával és majonézes szósszal, akkor egy szuper egytálétel kerekedik ki belőle. Minden esetre érdemes megkóstolni, szerintem aki szereti a burgonyát, annak fog tetszeni. Kívül ropogós, belül pedig puha burgonyaszálak kényeztetik az ízérzésünket.


Hozzávalók 12 kupachoz: 6 db. piros héjú közepes burgonya, 1 evőkanál vágott metélőhagyma / snidling /, 2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt, ízlés szerint só és őrölt fehér bors. Tálaláshoz: fokhagymás vagy sima tartár mártás.


A burgonyákat alaposan megsikáljuk folyóvíz alatt, majd szárazra megtöröljük. Káposztareszelőn lereszeljük és megsózzuk. 10 percig állni hagyjuk a burgonyát, hogy a sótól a levét kieressze. Pihentetés után alaposan kinyomkodjuk, hogy jó száraz legyen majd egy tálban befűszerezzük. 




Ízlés szerint meghintjük a borssal, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt parmezánt és a snidlinget. 




Összekeverjük. A muffin sütő mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, majd beleadagoljuk a burgonyakeveréket. Ne nyomkodjuk meg, legyen szellős, így sül majd finom ropogósra. 




A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra és betesszük a burgonyákat sülni. Kb. 25-30 perc alatt szép pirosra megsülnek. Sütés után óvatosan kiborítjuk őket a sütőből, hogy ne törjenek össze,majd forrón tálaljuk köretként vagy magában salátával és mártással. 





4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, vittem is a receptet, ragyogó ötlet :-)

    VálaszTörlés
  2. Annyira egyszerű és mégis nagyon ötletes. Nálam is ki lesz próbálva. ;)

    VálaszTörlés
  3. Ma elkeszitettem. Nagyon finom. Koszonom a receptet.

    VálaszTörlés