Borzasztóan egyszerű és nagyon finom krémes desszert ez a
Hongkong-i tortácska. A ropogós linzertésztában megbújó vaníliás, pudingos krém, tökéletes összhangot alkot ebben az apró tortácskában. Nagyon könnyű az elkészítése, így nagy rutint sem igényel. Mivel tél van és híján vagyunk a friss nyári gyümölcsöknek, így csak egy kevés porcukor szórást kapott, de nyáron ne sajnáljuk a tetejéről a savanykás bogyós gyümölcsöket, mint például a málnát, a szedret, az epret vagy az áfonyát... akkor aztán még izgalmasabb lesz az egész sütemény.
Hozzávalók 8 tortácskához: Töltelék: 2 egész tojás, 90 ml meleg víz, 40 gr cukor, 30 gr meleg tej, 1 csipet só, 1 mokkáskanál vanília esszencia. Tészta: 100 gr liszt, 60 gr. hideg vaj, 2 evőkanál felvert tojás / a töltelékből /, 25 gr. porcukor, 1 csipet só. Továbbá: vaj, liszt a forma kikenéséhez.
Először a tölteléket készítjük el. A tojás felütjük egy tálban és habverővel simára keverjük. Ez után két evőkanállal kiveszünk belőle, mert ez kell majd a tésztába. A tojáshoz keverjük a meleg tejet és vizet, valamint a porcukrot, a sót és a vanília esszenciát. Sűrű szűrőn átszűrjük egy kiöntőbe.
Ez után összeállítjuk a tésztát. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két kanál felvert tojást, a felkockázott vajat, a porcukrot, a sót. Gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre betesszük a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt, 8 részre elosztjuk.
A muffin-sütő mélyedéseit vajjal kikenjük, majd liszttel meghintjük. A sütőt bekapcsoljuk 200 °C-fokra. A tészta darabokból kicsi kerek lapokat nyújtunk és kibéleljük vele a sütőforma mélyedéseit. A tészta széleit villával megdíszítjük. A kész tojásos tölteléket 3/4 részig beletöltjük a kelyhekbe.
A tepsit betesszük a
forró sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a tortácskákat. A
sütőformából kivéve rácsra tesszük őket és langyosra kihűtjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése