"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. január 29., vasárnap

~ MEXIKÓI SÖRÖS - BABOS CSIRKERAGU ~












Bármikor jöhet egy jó, fűszeres-csípős étel a világ bármely tájáról. Most éppen egy csipet Mexikót varázsoltam a tányérra. Tortilla receptet kerestem, akkor bukkantam rá erre a gyöngyszemre. Azon kívül, hogy egy remek, tüzes ragu, mindamellett húsz perc alatt tálalható is. Szinte minden alapanyag volt itthon hozzá, csak egy üveg kukorica sörért kellet elmennem a sarki boltba. Érdekessége, hogy van benne keserű kakaópor is, amit nem lehet kiérezni belőle, de mégis dob rajta egy kicsit. Párolt rizzsel, vagy tortilla lappal is fogyasztható, ki mit szeretne éppen, de bevallom, én megtöltöttem a tortilla lapot rizzsel, raguval, savanyított habanero paprikával és úgy ettem összetekerve... mennyei.


Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell filé, 3 gerezd fokhagyma, 4 kanál olaj, 2,5 dl kukorica sör, 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém, 1 doboz vörös bab konzerv, 1 doboz kukorica konzerv, 1 lime, 1 kávéskanál keserű kakaópor, só, őrölt fekete bors. Tálaláshoz: párolt rizs, tortilla lap, tortilla chips, petrezselyemzöld.


A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk,majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát. Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt. Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk. A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal. Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése