"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. február 14., kedd

~ CARBONARA 15 PERC ALATT ~












A világ legegyszerűbb tésztaétele, ami tényleg meg van pár perc alatt. Sűrűn készül, ha nincs sok idő a főzésre és mégis valami finomat szeretnénk enni. Emlékszem először a Két éhes olasz, Antonio és Gennaro műsorában láttam ezt a receptet. Annyira egyszerűen és olyan átéléssel készítették, hogy még az is kedvet kapott hozzá, aki amúgy még főzni sem szeret. Hiába, ezek az olaszok a tésztafőzés királyai... Mikor nyaralni voltam az olasz tengerparton, emlékszem, olyan tésztákat hoztak ki előételként, hogy megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat, pedig semmi extra nem volt rajta, és mégis... Elképesztő módon tudják az ízeket rávarázsolni a tésztáikra. Nos, az eredeti receptnél megmaradva készült el most is. Mivel az egyik kedvenc ételünk, gondoltam kapjon egy bejegyzést ide is, a blogomra. Megérdemli...


 Hozzávalók 4 személy részére: 1 csomag olasz spagetti, 250 gr. húsos bacon szalonna, 4 tojás, 2 tojássárgája, 100 gr. reszelt parmezán sajt, frissen őrölt fekete bors.


Sós vizet forralunk és a spagettit "al dente", fog keményre megfőzzük. Nem jó, ha szétfőzzük a tésztát, mert málós és ragacsos lesz, az pedig nem igazán guszta látvány. Ez tésztafajtáktól eltér, nézzük meg mit ír a csomagolás... Míg felforr a víz és fő a tészta, addig egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sárgájákat és beleszórjuk a parmezánt. Villával elkeverjük az egészet. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben sütni kezdjük. Mikor a szalonna zsírjára sült és megpirult, addigra szinte a tészta is megfőtt. A tésztát egyenesen a főzővízből a forró serpenyőbe szedjük és rögtön ráöntjük a tojásos-parmezános keveréket. Lazán összeforgatjuk az egészet, majd frissen őrölt fekete borssal máris tálaljuk. Egyszerűen mennyei!!!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése