"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. február 4., szombat

~ BRASSÓI APRÓPECSENYE ~












Nem tudom, hogy történhetett, de brassóit még nem főztem sosem... Most jött el az ideje. Még időben. Szóval már nem fogok brassói nélkül megöregedni. Abszolút egyszerű étel, tényleg nem kell hozzá más csak jó sok hagyma, fokhagyma és színhús. Ennyire egyszerű és nagyszerű. Sülkrumplival a legjobb, sőt kötelező azzal enni... Kislányomnak annyira bejött, hogy a héten már másodjára kellett csinálnom, ezért arra gondoltam áldozok neki egy bejegyzést a blogomra.

Hozzávalók: 1/2 kg sertés szűz, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 3 db. vörös hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál füstös fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors. Tálaláshoz: sült burgonya, aprított petrezselyem.

A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd vékony csíkokra felvágjuk. A szalonnát apró kockára felvágjuk és egy mélyebb serpenyőben zsírjára pirítjuk. Míg sül a szalonna, addig felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a sülő szalonnához adjuk. Addig sütjük-pároljuk, míg kap egy kis színt. Ez után beletesszük a húst és néha megkevergetve fehéredésig pároljuk. Mikor a hús elvesztette a nyers színét, akkor fűszerezzük sóval, bőven borssal, paprikával és a majoránnával. Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve puhára főzzük. Míg fő a pecsenye, addig a burgonyát megpucoljuk. Vagy kockára vagy hasábokra felvágjuk és forró zsiradékban kisütjük. A brassóit a burgonyára halmozzuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, majd forrón tálaljuk az ételt. Csípős savanyú paprikát ne feledjünk el mellé kínálni... 






1 megjegyzés:

  1. Én már sokszor elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett! Ma is ez lessz az ebéd és a tegnapi húsleves pulykanyakból

    VálaszTörlés