"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 30., hétfő

~ PENNE CSÍPŐS-SZALÁMI RAGUVAL ~















Tipikus "nyaralós" étel. Hogy miért? Talán azért, mert olyan összetevőkből áll, amit ha nyaralni megyünk, és persze önellátással tesszük, akkor többnyire van nálunk az ételes kosárkában... Legalábbis én mindig viszek magammal száraztésztát, szalámit, csípős szószt, és friss zöld-féléket. Innen már csak egy pillanat és máris kész, ez a finom egy-tál étel. Természetesen ha gyerekek is fogyasztják, akkor a csípős dolgok helyett válasszunk nem erős hozzávalókat.


Hozzávalók: 1 csomag penne tészta, 30 dkg csípős paprikás szalámi, 2 fej lila hagyma, 1-2 kanál oliva olaj, 8-10 db. fürtös paradicsom, 1 db. hegyes erős paprika, 4 evőkanál chili szósz, 4 evőkanál ketchup, só, bors.


A tésztát sós, lobogó vízben fog-keményre kifőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Míg fő a tészta, addig elkészítjük a szalámis ragut. Egy serpenyőben olajat forrósítunk majd az egyik hagymát szálasra megvágjuk és üvegesre lepirítjuk. A szalámit vékonyan felszeleteljük majd négybe vágjuk és a sülő hagymához adjuk, de csak a 2/3 résztét. A hagymával együtt tovább pirítjuk. Ha kisült a szalámi zsírja és szépen megpirult, akkor hozzáadjuk a fele mennyiségű felkarikázott csípős paprikát, a felezett koktél paradicsomokat, a chili szószt, a ketchupot, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Pár percig együtt főzzük az egészet. A végén a maradék szalámit egy kisebb serpenyőben külön kicsit lepirítjuk és félre tesszük. A tésztát összekeverjük a raguval. A megmaradt lila hagymát szálasra, a csípős paprikát pedig apróra felvágjuk. Tálaláskor megszórjuk a tészta tetejét a hagymával, a paprikával és a kisütött szalámi darabkákkal. Azon melegében máris tálaljuk az ételt. Nagyon finom, pikáns tészta étel...











2 megjegyzés:

  1. Ezt imádná az egész család! Egyszerű,gyors, finom, ja és gyönyörű!! Hát kell ennél több :)!?

    VálaszTörlés
  2. Már a látvány önmagáért beszél, hihetetlen ez a színkavalkád. Én is nagy rajongója vagyok a csípős ételeknek, bármikor rájuk tudok hangolódni. A fotók mesterien szépek!

    VálaszTörlés