"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 14., szombat

SPÁRGÁS - SPENÓTOS RIZSTÉSZTA FÜRJTOJÁSSAL...












Egyedül vagyok... Pont jó alkalom arra, hogy készítsek magamnak egy olyan ebédet, amit csak én szeretek. A család többi tagja megtagadja a spárgával és a spenóttal való barátságot, így magam maradok erre a frigyre... Végül is mindegy, néha kell egy kis kényeztetés a zöldekkel... Nagyon finom, igazi "klorofil" bomba.



Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag zöld spárga, 1/2 kg friss leveles spenót, 20 dkg rizstészta, 3 gerezd fokhagyma, oliva olaj, só, őrölt fekete bors, 10 db fürj tojás.



A rizstésztát enyhén sós vízben "fog-keményre" megfőzzük, leszűrjük, majd melegen tartjuk. A spenótot szitában átöblítjük, majd sós vízben megpároljuk. Leszűrjük alaposan, majd éles késsel megvágjuk. Egy serpenyőben oliva olajat forrósítunk, rányomjuk a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, erőteljesen borsozzuk és állandóan kevergetve kissé megsütjük. A spárgát meghámozzuk, feldaraboljuk és a sülő fokhagymához adjuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a vágott spenótot is. Addig sütjük az egészet, amíg egy kissé elpárologtatja a nedvességét maga alól. Mikor elkészült, a rizstésztát hozzákeverjük a zöld alaphoz, és ha kell még utána ízesítjük, sóval és borssal. A keményre főtt fürjtojásokat kettévágjuk, a rizstészta tetejére rakosgatjuk és máris forrón tálaljuk az ételt.







3 megjegyzés:

  1. Irtó jól néz ki! Én bizony szívesen összebarátkoznék vele. :)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda klassz valtozatassal jottel, egy szep kinti foto sorozattal. En meg sosem kostoltam furj tojast, de nem is tudnek be szerezni hirtelenejevel! A rizs teszta egy nagyon jo kombinacio a finom ude salataval.
    Sajnos nincs be allitva az ekezet a lanyom gepen...most itt tartozkodok egy honaping a kutyusokra vigyazok mig vakacioz a csalad!

    VálaszTörlés
  3. Ez a rizstészta felkeltette az érdeklődésemet!.....konkrétabban ez most akkor egy rizs formájú tészta, vagy rizslisztből készült tészta? vagy most butákat kérdezek? márka v. beszerzési hely megjelölést kérhetek tőled, mert nálunk a spenót és a spárga is jöhet....és ha kész akár Te is kóstolásra! üdv. ChéfTündér

    VálaszTörlés