"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 3., kedd

FAHÉJAS ROPOGÓS LAPOK











Olajbogyó elvarázsolt a minap közzétett, fahéjas lapocskáival. Nagy ropogtatós család vagyunk, valahogy mindenki rajong a roppanós dolgokért... még a kiskutyánk is. A apró eb képes hosszan pitizni és remegni egy - egy ropogós falatért, legyen az ropi, burgonyaszirom, töpörtyű, vagy más egyéb "recsegős" falat. Nem tudom, hogy ő hasonlít mi ránk, vagy már mi, ő rá... Szóval ezek a ropogós lapok, a világ legegyszerűbben előállítható csemegéi. Nem kell hozzá más, csak egy adag leveles tészta, némi fahéjas cukor és más semmi. Hát nem nagyszerű! De bizony az. És hogy milyen finom, azt csak kóstolás után tudja meg az ember...


Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 csomag fahéjas cukor, 1 tojás a lekenéshez és esetleg egy kevés cukros diómorzsa....


A leveles tésztát félig felengedjük, majd lisztezett lapon, éles késsel 2-3 mm vastag szeletekre felvágjuk.






A levágott szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd két helyen összecsippentjük a tésztát. 






Felvert tojással megkenjük a tészta szeleteket és a tetejükre fahéjas cukrot szórunk. Ha esetleg szeretjük a diót, akkor szórhatunk rá azt is apróra megvágva... 




A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, majd betesszük a lapokat sülni. Kb. 15 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük őket. Máris ropogtathatjuk....








5 megjegyzés:

  1. Szuper jó ránézésre meg nem mondom, hogy leveles tészta! :)

    VálaszTörlés
  2. Én sem gondoltam volna, hogy leveles tésztából készült. Ezt tudva még jobban tetszik, egyszerű és nagyon finom desszert! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finom lehet. :) A fahéj pedig nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, el fogom készíteni!:)

    VálaszTörlés