"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 17., kedd

GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS SZELET













Munka után haza értem, és semmi másra nem vágytam csak nyugalomra és egy szelet süteményre... Mivel bevásároltam kora nyári friss gyümölcsökből, szóba sem kerülhetett más, mint egy finom túrós szelet. A túró és a friss bogyós gyümölcsök szerintem a legjobb párost alkotják a gyümölcsös sütik terén... A tésztája kevert piskóta, a krémje pedig mascarponés túrókrém...


Hozzávalók 8 szelet süteményhez: Tészta: 12.5 dkg puha vaj, 12.5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor. Ezt robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára, habosra keverjük. Adunk hozzá egy csipet sót, és egyenként belekeverünk 2 tojást /mindegyiket kb. 1/2 percig keverjük/ Ezután beleszitálunk 12.5 dkg finom lisztet, 1 csapott teáskanál sütőport. Egyenletes masszává keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. 180 C-on, 25-30 perc alatt világosra megsütjük. Rácsra tesszük hűlni, majd hosszában óvatosan félbevágjuk. Krém: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone sajt, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 3 evőkanál gyümölcscukor, 1 csomag vaníliás cukor. Tetejére: Kb. 35 dkg friss gyümölcs / málna, áfonya, eper ribizli stb...

A krémet habosra keverjük és a kész tortalapot betöltjük vele. A sütemény tetejére halmozzuk a friss gyümölcsöket és behűtjük. Tálaláskor citromfűvel feldíszítve tálaljuk.







8 megjegyzés:

  1. Ahh... túró, gyümölcs... jöhet! :v

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép képeket készítettél...így estére ez tiszta kínzás!! :))

    VálaszTörlés
  3. És nemcsak gyönyörűséges, de üdítően finom is lehet :)!!

    VálaszTörlés
  4. Csak úgy virítanak azok a szép színes gyümölcsök a hófehér süti tetején. Hátha létezik tökéletes sütemény, ez biztosan az!

    VálaszTörlés
  5. Fel is tettem a Google + oldalamra, hogy lathassak! Amint olvasta a krem receptjet, hat fantisztikus kombinacio a turo es mascarpone...es pehej konnyu a sutemeny, igazan gyonyoruen szerepelnek a szep gyumolcsok a tetejen, es a fotok szenzaciosak!

    VálaszTörlés
  6. Nem csak ízvilágban jó páros a gyümölcs és a túró, nagyon jól is mutatnak együtt ezek a színes gyümölcsök.

    A fb-on folyamatosan nyomon követem a konyhai tevékenységedet, de annyi finomságot készítesz egymás után, hogy csak kapkodom a fejem... :o)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a sok kedves szót! Nagyon finom sütemény, igazán a kevert piskóta adja meg a pluszt, ami benne van... :o)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű és verhetetlen páros, csak egy hibája van: nincs itt előttem. :D

    VálaszTörlés