"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. május 10., kedd

PIRÍTOTT TÉSZTA WOKBAN...











Már megint egy kínai kaja....Hm, mert egyszerűen imádjuk. Egyrészt az íze, másrészt pedig, hogy a "percek alatt kész van" c. kategóriába tartozása miatt. És talán azért is szeretjük mert egészséges a sok zöldségtől. Jó, van benne hús is, de kevés, fehér és nem olajban sült...Szóval, ma ismét ferde szemet öltöttem a konyhában és pikk-pakk elkészítettem ez a fincsi Kínai pirított tésztát. Semmi olyan nagyon különleges dolog nem is kell hozzá, ha a szója szószt és a szezám olajat nem annak vesszük. A kínai tésztához pedig csak annyit fűznék, hogy ha nagyon eredetiek akarnánk lenni, akkor vegyünk, de szerintem a sima magyar Gyermelyi is tökéletesen megfelel erre a célra..


Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag kínai v. spagetti tészta, 1 csirkemell, 1 sárgarépa, 1/4 fej káposzta, 3-4 nagyobb csiperke gomba, 2 szál újhagyma, 2 evőkanál szezámmag, 3 tojás, só, bors, chili szósz, szója szósz, olaj, pár csepp szezám olaj, 1/2 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma.



A tésztát, sós, lobogó vízben "all dente" megfőzzük, majd félre tesszük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon készre sütjük és félre tesszük. A répát, a káposztát és a gombát, gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A wokban kevés olajat forrósítunk, hozzáadunk pár csepp szezám olajat, majd beledobjuk a zöldségeket, rászórjuk a szezámmagot és nagy lángon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, chili szósszal, az áttört fokhagymával és a citromlével ízesítjük. Állandóan kevergetjük és ropogósra sütjük. Mikor elkészült hozzáadunk kb. 2 evőkanál szója szószt, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, majd alaposan átkeverjük. Közben a tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval, és rántottát sütünk belőle. Mikor megsült, csíkokra felvágjuk, és azt is a tésztához keverjük. Forrón tálaljuk a pirított tésztát a csirke csíkokkal.






4 megjegyzés:

  1. Ez tényleg gyorsnak és nagyon finomnak tűnik. Mi eddig a szecsuáni csirkét szerettük legjobban, itt az ideje valami újnak is. Lehet, hogy a hét végén meglepem vele a családot.

    VálaszTörlés
  2. Én ezt ma kipróbálom,mert nagyon jól hangzik és imádom a kinai kaját:)))

    VálaszTörlés
  3. Most lettem kész vele! Nagyon fincsi, egyszerűen elkészíthető! Köszi a receptet:)

    VálaszTörlés