"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. május 13., péntek

EPERMISU






Lassan beköszönt az eper szezon. Már lehet kapni magyar epret is, habár ez még fólia alatt érett, de már elég finom, édes az íze...Minden évben alig várom a "szedd magad" akciókat, ilyenkor az epres kosarunkkal felvértezve indulunk az eperföldekre. Aznap nincs, hát és derékfájás, órákig képesek vagyunk hajolgatni az eper bokrok között. Szedés közben degeszre esszük magunkat és mire haza érünk, alig bírunk ránézni a frissen szedett eper halmokra. Persze, ha elmúlik a jóllakottság, rögtön neki állunk ennek finom desszertnek...


Hozzávalók:

6 dl sűrű tejföl, 20 dkg porcukor, 35 dkg eper pürésítve, 5 dl tejszín kemény habbá verve, 450 gr. puha fajtájú babapiskóta / az a legjobb, aminek cukros egy kicsit a teteje.../.

A sűrű tejfölt kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejfölös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta és végül a maradék krém következik. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet.













5 megjegyzés:

  1. Ne kínozz!! Ha ezt a férjem meglátja, mi lesz a fogyókúrámmal? Gyönyörű és csakis finom lehet!! :-D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a recept, főleg, hogy a klasszikus mascarpone helyett, tejföllel is készíthető! Nyami!

    VálaszTörlés
  3. Barbi!

    Csináld könnyű tejföllel, növényi tejszínnel és kevesebb cukorral...Egy kocka nem árthat..Bár nem tudom, hogy mennyire szigorú a diéta ,amit követsz...

    Adél!

    Köszönöm!

    Timi!

    Sokkal olcsóbb így és egyáltalán nem lehet érezni, hogy tejföllel van készítve. Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. Nagy kedvenc nálunk is.Még az nlc-n olvastam régen, azóta nagyon, nagyon sokszor készítettem.

    VálaszTörlés