"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. szeptember 1., csütörtök

~ ROPOGÓS RÉPA PUFFANCS FOKHAGYMÁS TEJFÖLLEL ~

 















Egyik gyerekkori kedvenc ételem a lapcsánka, lepcsánka, vagy tócsni, van krumplilepény..., vagy mit tudom én ki, hogy imeri. Na, az... Anyu fokhagymásan sütötte és citromos tea volt hozzá. Hűvös esték igazi favoritja. Tegnap tikkasztó hőség volt, ma meg szinte fáztunk. Jött is a lapcsánka rögvest. Csak most sárgarépával. Nagyon finom! Amúgy bármilyen reszelt zöldséggel kivitelezhető, csak legyen benne egy rész burgonya. Répa, cukkini, káposzta, zeller..., mindegy. Reszelj, keverj és süss!


Hozzávalók: 200 gr. burgonya, 140 gr. sárgarépa, 1 tojás, 6 evőkanál kukorica keményítő, 1 evőkanál vágott petrezselyem, só, őrölt fekete bors. Mártáshoz: 200 gr. sűrű tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só. Sütéshez: olaj.


A nyers burgonyát és a répát vastag reszelőn lereszeljük. Gézlapba téve kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a petrezselymet és a fűszereket. Alaposan kikeverjük. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, majd olajos kanállal kis halmokat adagolunk ki a masszából. Kissé ellapítjuk őket, majd mindkét oldalát pirosra, ropogósra megsütjük. Itatós papírra szedjük ki őket. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk majd forrón tálaljuk a puffancsokkal. Jó étvágyat!








1 megjegyzés:

  1. Kirpóbálom! Eddig répa nélkül készítettem... Köszönöm!

    VálaszTörlés