"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. szeptember 11., vasárnap

~ REZGŐ MASCAPRONE TORTÁCSKA ~

 















A sült sajttorták nagyon finom és könnyed deszertek, amit variállhatunk elég sokféle képen. Lehet gyümölcsös, kakaós, kávés vagy amit szeretünk. Nekem most a legegyszerűbb jutott az eszembe, simán, kéreg nélkül, csak úgy naturálisan. Kompóttal tálaltam, mennyei volt. Könnyed és igazán finom desszert vált belőle. 


Hozzávalók: 250 gr. mascarpone, 100 gr. tea vaj, 140 ml tej, 6 tojás, 1 citrom leve, 60 gr. liszt, 20 gr. kukorica keményítő, 1 evőkanál vanília eszencia, 120 gr. cukor, 1 csipet só. 12-14 db. papír kapszli.


 Egy lábosba tesszük a mascarpone sajtot, a vajat és a tejet. Vízgőz felett addig melegítjük, amíg csomómentes és szép krémes állaga nem lesz. Langyosnál tovább ne melegítsük. Levesszük a gőzről majd belekeverjük a tosások sárgáját, a citrom levét és a vanília aromát. Ezzel is simára keverjük egy habverővel. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt. Simár, csomómnetesre kikeverjük így is. A tojás fehérjéket elkezdjük felverni a csipet sóval, majd három részletben, keverés közben hozzászórjuk a cukrot is. A felvert tojáshabot szintén három részletben, a krémhez keverjük.



Előkészítjük a papír kapszlikat, majd elosztjuk benne a habos krémet. 3/4 -ig töltsük meg őket. Egy tepsibe rakosgatjuk a tortákat. A tepsit egy nagyobb tepsire tesszük és vizetöntük bele, hogy vízgőzben süljenek majd a tortácskák. Előmelegített sütőben, 120 C°-fokon 25-30 perc alatt, világosra sütjük a süteményeket. Sütés után kihűtjük őket. 




Tetszés szerint porcukorral meghintve, kompóttal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése