"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. október 12., kedd

~ THAI MÉZES FOKHAGYMÁS KARFIOL ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 Most kezd szezonja lenni a káposzta féléknek, azon belül a karfiolnak. Ez az a zöldség, amit rengeteg féle képen el lehet készíteni. Én magam nagyon szeretem, az egyik kedvencem. Főzelékbe rejtve, lásd finom főzelék, rántva, csőben sütve, levesnek, savanyúnak, vagy valamilyen mártásban tálalva. Ezt a receptet a Pinteresten találtam és annyira megtetszett, hogy gyorsan el is készítettem. Nagyon ropogós és nagyon izgalmas ízzel bír. Párolt jázmin rizs a legjobb mellé. Ahhoz képest, hogy zöldség, nagyon laktató étel. Mivel nem olajban sült, így talán még kímélő is. Próbáld ki, szerintem nagyon fog ízleni!


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb karfiol, 2 tojás, pankó morzsa, só, őrölt fehér bors, kevés olaj. Mártáshoz: 4 kanál olaj, 2 kanál szezám olaj, 5 evőkanál ketchup, 2 kanál sötét szójaszósz, 2 kanál édes chili szósz, 1 ujjnyi reszelt friss gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 2 kanál rizs ecet, ízlés szerint só, barna cukor. Tálaláshoz: vágott petrezselyem, szezámmag, párolt jázmin rizs.


A karfiolt torzsájáról levágjuk, rózsáira szedjük és kb. nagyobb diónyi darabokra vágjuk. Egy nagyobb zacskóba 2-3 kanál lisztet szórunk majd beledobáljuk a karfiolt. Összefogjuk a zacskó száját és alaposan átforgatjuk a benne lévő karfiol darabokat. Felvert tojásba, majd pankó / zsemlemorzsa / morzsába forgatjuk. Ha van Actifry sütőnk, akkor abban, ha nincs, sütőben pici olajjal lepermetezve ropogósra megsütjük a karfiol darabokat. Míg sül a karfiol, addig elkészítjük a mártást. Egy serpenyőbe tesszük a mártás hozzávalóit, majd kevergetve felfőzzük az egészet. Addig rotyogtatjuk, míg kissé besűrűsödik. A megsült, ropogós karfiolt egy tálba szedjük, ráöntjük a mártást és átforgatjuk, hogy mindenhol érje a szósz. Tálaláskor a párolt jázmin rizsre szedjük és megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a szezámmaggal. Forrón kínáljuk.

 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése