"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. október 15., péntek

~ PARMEZÁNOS KARFIOL FASÍRT ~

 

 

 

 

 

 

 

 

Megint egy karfiol recept... Gondoltam így is megkóstolom. Abszolút bejött. Amióta megvettem az Actyfry forró levegős fritőzt, sosem gond kisütni benne bármit is. 10-15 perc alatt mindent készre, ropogósra megsüt, olaj nélkül. A rántott sajt nem folyik ki, a máj nem puffog, nincs olajszag, és még sorolhatnám a pozitív tulajdonságait. Ez a karfiol fasírt is ebben készült. Persze akinek nincs ilyen szuper masinája, akkor vagy sütőben, vagy olajban süsse ki. Tartármártással és párolt rizzsel nagyon laktató ebéd.


Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes karfiol, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 csésze reszelt parmezán sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, ízlés szerint só, őrölt fekete bors. Panírozáshoz: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: párolt jázmin rizs, tartár mártás, friss saláta.


A karfiolt levágjuk a torzsájáról, leöblítjük, szárazra töröljük, majd késes aprítóban rizsszem méretűre lezúzzuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a karfiolt és erős lángon, kevergetve addig pirítjuk, míg elkezd néhol lepirulni. Ez után levesszük a tűzről és langyosra kihűtjük. Mikor kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, só, borsot és alaposan kikeverjük. Vizes kézzel fasírt formákra adagoljuk, majd bepanírozzuk. Bő, forró olajban vagy fritőzben pirosra, ropogósra kisütjük a karfiol fasírtokat. Párolt rizzsel, tartárral és salátával tálaljuk.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése