Végre eljutottam Görögországba a nyáron. Felejthetetlen két hetet töltöttünk el ezen a közel hatezer szigettel rendelkező országban. Annyi, de annyi látnivaló, színkavalkád, íz, kaland és életérzés hömpölygött felém, hogy csak kapkodni tudtam a fejemet. Lenyűgöző tengerpartok, eldugott öblök, barátságos helyiek, fantasztikus tengeri étkek és ami nem annyira tetszett, rengeteg kóbor, gazdátlan állat. Aktív állatvédő, ne menjen ide, mert az egész utazása mentéssel és állatetetéssel telne... Nekem is nagy kihívás volt ilyen téren, de megnyugtatott az a tudat, hogy az állatbarát idegenforgalom bőszen etette ezeket a kis drága árvákat. az apartmanban volt egy saját cicánk, Görög Misi... Misike minden nap jött, dörgölt, dorombolt és jóízűen falatozott. Összegezve, szuper nyaralásunk volt, izgalmas kalandokkal, mesés látnivalókkal. Majdnem minden tengeri állatot megkóstoltunk és a salátákból sem volt hiány. Egy ételről viszont lemaradtam, méghozzá a töltött, citromos cukkiniről. Természetesen itthon megfőztem, megkóstoltam... Nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre: 4 db. zsenge kisebb méretű kb. 30 cm-es világos vagy sötétzöld cukkini, 600 gr. darált vegyes hús / marha, sertés /, 1 szál újhagyma, 1 kis fej lila hagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál vágott kapor, 3 kanál olíva olaj, 2,5 evőkanál rizs, só, őrölt fekete bors. Citrom mártás: 6 evőkanál olíva olaj, 4 evőkanál liszt, főzőlé, 2 dl. főzőtejszín, 1 nagyobb citrom reszelt héja és átszűrt leve, só. Tálaláshoz: citromgerezd, vágott petrezselyem vagy kapor.
A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, majd három egyenlő részre vágjuk, karalábévájóval kiszedjük a cukkini zsenge húsát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése